Narkopolis

Narkopolis - Jeet Thayil | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jeet Thayil
DIMENZIJA
3,16 MB
IME DATOTEKE
Narkopolis.pdf
ISBN
1077828756207

OPIS

Narkopolis se je leta 2012 prebil v ožji izbor za prestižno nagrado Man Booker leta 2012 in postal kultna knjiga. Zadeto poetična epopeja prek prvoosebnega pripovedovalca opisuje zakulisje opijaške in narkomanske scene v indijskem Mumbaju, kamor pripovedovalec prispe sredi sedemdesetih let dvajsetega stoletja. V zgodbo vešče vpleta bizarne »sopotnike«, ki jih srečuje med lebdenjem v indijskem podzemlju, od lastnika opijske beznice do evnuha-prostitutke in kitajskega priseljenca.Vsak lik v zadimljenem opoju paberkuje o svoji preteklosti, vse zgodbe pa se stekajo v vrtoglavo odisejado, ki sproti objokuje uvedbo heroina v prej idilično opijsko omamo.Jeet Thayil (1959) se je rodil v Kerali na jugu Indije, kot novinar je delal v New Yorku in Mumbaju. Piše tudi pesmi in librete, uprizarja pesniške performanse in igra kitaro.

A rich, hallucinatory dream that captures Bombay in all its compelling squalor, Narcopoli… Subscribe to INDIE & FILM FESTIVALS: http://bit.ly/1wbkfYgSubscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6hSubscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUnLike us on... Čeprav Narkopolis na prvi pogled deluje kot še eden izmed romanov o uporabi drog, se v številnih pogledih ne ujema z literaturo na to tematiko. Zgodba je postavljena v Mumbaj v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, natančneje na ulico Shuklaji, v hišo preprodajalca Rashida - prostor odvisnikov od opija, prostitutk in nasilja, kamor na ... II NARKOPOLIS - Jeet Thayil Poštnina je že všteta.

Jeet Thayil. $8.99; $8.99; Publisher Description.

POVEZANE KNJIGE