Koko Dajsa v mestu

Koko Dajsa v mestu - Maša Ogrizek | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maša Ogrizek
DIMENZIJA
12,37 MB
IME DATOTEKE
Koko Dajsa v mestu.pdf
ISBN
2966120940147

OPIS

Koko Dajsa je nergava stara kokoš, ki živi sama v pritličnem stanovanju bloka in nenehno nadzira in kritizira vse po vrsti. Nekega dne si med oprezanjem za sosedi zlomi nogo in pristane na invalidskem vozičku, zato ji na pomoč priskočita nečakinja Krišna in njen prijatelj, deževnik Hari. Skrb za prepirljivo Koko Dajso morda vsem ni ravno v užitek, ampak res pa je, da še slepe kokoši včasih spregledajo in da se za vsako kuro koza najde.Koko Dajsa v mestu je zbirka duhovitih zgodbic izpod peresa priljubljene mladinske pisateljice Maše Ogrizek, ki gradi na besednem in situacijskem humorju, jezikovnih igrah in zanimivih likih, hkrati pa nosi pomembno sporočilo o vrednosti prijateljstva in posredno ter neobremenjeno opozarja na tegobe osamljenosti starejših. Dogodivščine prepirljive kokoške Koko Dajse, njene pacifistične nečakinje Koko Krišne in modrega deževnika Harija so simpatično in lahkotno branje, pisateljici pa spretno uspe zgraditi domišljeno literarno vesolje svojih živalskih junakov, ki ga ilustracije Mihe Hančiča le še nadgrajujejo in dopolnjujejo.

Nekega dne si med oprezanjem za sosedi zlomi nogo in pristane na invalidskem vozičku, zato ji na pomoč priskočita nečakinja Krišna in njen prijatelj, deževnik Hari. Tina Bilban, Maša Ogrizek: Koko Dajsa: V mestu Tatjana Pregl Kobe, Kristín Steinsdóttir: Angel v soseski Avtorji v tej številki 87 92 97 99 101 105 . Created Date: OGRIZEK, M.: Koko Dajsa v mestu PARTLJIČ, T.: Dupleška mornarica/Hotel sem prijeti sonce/Maša in Tjaša … PEČJAK, V.: Drejček in trije marsovčki ...

OGRIZEK: KOKO DAJSA V MESTU (2020). V tem času smo s 15 vrhunskimi izvirnimi slovenskimi slikanicami obdarili že več kot 100.000 otrok. Letos smo prvošolce obdarili s knjigo avtorice Svetlane Makarovič in ilustratorke Maje Kastelic Korenčkov palček, četrtošolce pa s knjigo Koko Dajsa v mestu avtorice Maše Ogrizek in ilustratorja Mihe Hančiča. Koko Dajsa v mestu je zbirka devetih duhovitih zgodbic.

POVEZANE KNJIGE