Kako smo služili tovarišu Titu

Kako smo služili tovarišu Titu - Jure Beričnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jure Beričnik
DIMENZIJA
11,29 MB
IME DATOTEKE
Kako smo služili tovarišu Titu.pdf
ISBN
9397080965224

OPIS

Februarja 1985 je avtor iz takratnega Titovega Velenja odšel na služenje vojaškega roka v mogočno Jugoslovansko ljudsko armado. Odhod v neznano avanturo je prinesel kopico zabavnih prigod in nezgod, ustvaril nova prijateljstva, spoznanja in življenjske izkušnje ter se za vedno zapisal v spomine mladega vojaka ...Zabaven, duhovit in optimističen avtobiografski roman, primeren za tiste ki so bili v JLA (nostalgija), za ženske (da se seznanijo, kako so nekoč trpeli njihovi možje in sinovi), za mladeniče (da vidijo čemu so ušli), za »jugonostalgike« (da se razjočejo ob spominu na »butaste« starešine), skratka za vse, ki si želijo znova okusiti pridih jugo-socializma.

Zdravko Čolić: Druže Tito mi ti se kunemo Đorđe Novković je kriv za največji hit, posvečen Titu ... Jure Beričnik; Kako smo služili tovarišu Titu: Luštna, malo nostalgična, itak, presenetljivo tekoče pisana in se tudi tekoče in lepo bere.Jure odide 1985 na odsluženje vojaškega roka kot mulc pri 19-ih in se vrne kot moški (itak) pri 20-ih. Sjećate li se brojnih izjava, brojnih poruka bratstva i jedinstva, kako za vrijeme Tita, tako i nakon Tita onih 10ak, 11 godina? Ako ste zaboravili, idemo malo da se podsjetimo… Druže Tito, mi ti se kunemo. Pjevali smo čuvenu pjesmu "Druže Tito, mi ti se kunemo".

Kako stvarno imati autoritet? Kako biti u mogućnosti upravljati ljudima koji su pod autoritetom? "Ja i moj šef, koji smo ih služili, dva dana smo bili u karantinu u hotelu jer ga nijesmo smjeli napustiti ni na sekund. Tako su htjele one, pa je stigla i naredba", sjeća se Đurišić.

POVEZANE KNJIGE