Bela pritlikavka

Bela pritlikavka - Davorin Lenko | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Davorin Lenko
Bela pritlikavka.pdf

Po naključju v louisianskem močvirju »trčita« Maria, ki je zbežala iz utesnjujočega, vse bolj dolgočasnega življenja instant pop-zvezde, iz zadušljivega objema newagerske mame, pa tudi pred sabo, ter Louis, ki odmaknjen od družbe, sam s svojimi bolečimi spomini kuha kristalni metamfetamin in ekstatično pričakuje Antikrista. Njuni intimi se med nekajmesečnim skupnim bivanjem zarasteta do nevzdržnosti, dokler se boleče ne razideta. Toda totalnost njune ljubezni jima ne dovoli, da bi zaživela narazen, temveč obeta silovito ponovno srečanje ... Bela pritlikavka, dialoška pripoved pod visoko napetostjo, prevprašuje božanskost ljubezni, ki jo v zahodni kulturi umeščamo na sam vrh piramide vrednot in potreb.Drugi roman Davorina Lenka, ki je za svoj romaneskni prvenec Telesa v temi (2013) prejel kresnika, je raziskovalni spust v globine človeškega hrepenenja, v občutek eksistencialnegamanka, prežet z vitalistično mislijo, ki človeka ne povzdiguje v božanstvo, ampak zadeva njegovo človeškost v njeni celostnosti in bistvenosti. Izpisan je v avtorjevem prepoznavnem slogu, mešanici poetičnega fragmenta in »organskega« realizma.

Pri temperaturi Tso skoraj vsi helijevi atomi ... Bela pritlikavka je, stisnjeno srce zvezde. To je bijeli patuljak, kao potisnuto srce zvijezde.

Ta pove, ali moramo plin obravnavati relativisti cno in ali smemo predpostaviti, da je plin hladen. Fermijev moment ocenimo preko gostote ˆ.