Umetnost lokostrelstva

Umetnost lokostrelstva - Boris Jukić | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Jukić
DIMENZIJA
8,77 MB
IME DATOTEKE
Umetnost lokostrelstva.pdf
ISBN
3425881320237

OPIS

To je japonska borilna veščina, v kateri lokostrelci uporabljajo visok japonski lok (the yumi) iz bambusa, lesa in usnja z uporabo tehnik, ki se stoletja niso spreminjale.Tako kot druge borilne veščine se tudi v kyudo-ju uveljavljajo zen-budistične filozofije in načela za doseganje določenega stanja duha. Avtor je v knjigo uvrstil novele Hiša, Orglar, Klavir in naslovno Umetnost lokostrelstva. Motivno-tematsko se novele razlikujejo, o njih lepo piše Matej Bogataj v spremni besedi, toda najmanjšega dvoma ni, da imajo objavljene novele skupni imenovalec - značilno avtorjevo pripoved, v kateri imajo zelo pomembno mesto detajli in izpuščene ... II UMETNOST LOKOSTRELSTVA - Boris Jukić Poštnina je že všteta v ceno.

V klasičnem delu Zen v umetnosti lokostrelstva Eugen Herrigel izjemno iskreno pripoveduje o tem, kako ga je japonski mojster korak za korakom uvedel v veliki nauk o lokostrelstvu in poučil o zenu. Lokostrelstvo je veščina streljanja puščice z lokom v tarčo, ki jo je človek nekdaj uporabljal za lov in bojevanje, v novejši dobi pa kot športno aktivnost. Lokostrelstvo je bilo del poletnih olimpijskih iger med letoma 1900 in 1912, od leta 1972 pa je ponovno del poletne olimpijade. Zenovska tradicija lokostrelstva ali mečevanja ni zgolj šport ali oblika samoobrambe marveč umetnost verski ritual in ena številnih možnih poti do razsvetljenja ... Spletna trgovina s celovito ponudbo lokostrelske in lovske opreme.

POVEZANE KNJIGE