Tisti, ki so spali

Tisti, ki so spali - Samo Kreutz | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samo Kreutz
DIMENZIJA
8,1 MB
IME DATOTEKE
Tisti, ki so spali.pdf
ISBN
5808449031064

OPIS

Ernest je moški v poznih štiridesetih letih. Ker mu je oče zgodaj umrl, ga je mati povsem privezala na kmetijo in nase, zato ima občutek, da sploh ni nikoli živel. Ko umre še ona, se odloči, da bo prerezal sleherno vez s preteklostjo in si na tak način skušal povrniti izgubljena leta. To je zgodba o osvobajanju od vsega, kar veže, stiska, hkrati pa je pripoved o nas, našem svetu in tistih ostalih, ki si jih ustvarimo sami ter tudi o nenavadno magičnih potovanjih med enimi in drugimi. čeprav je del romana potopljen v nam že morda dokaj odmaknjen čas, pa se dotika problemov, ki so dandanes še kako aktualni (begunstvo, življenje v senci krize, negotovosti in bolezni, razpadanje starih vrednot ter pogosto boleča vzpostavitev novih...).

Zapomni si torej, da je količina spanca zelo pomembna. Poskušaj se izogibati all-nighterjem pred izpiti in se raje naspi.

Potrebujemo najmanj sedem ur spanca na noč, seveda pa bi bilo idealno, da bi spali osem ur. ''Najboljši rezultati pri izboljšanju imunske odpornosti so povezani z zadovoljivo količino spanca,'' praviWherry.Glede na študijo, objavljeno v reviji Sleep, je bila pri ljudjeh, ki so v enem tednu spali šest ur na noč ali manj, verjetnost, da se bodo ... Tisti, ki so spali manj kot šest ur, so imeli za 27 odstotkov večjo možnost, da so pri njih odkrili aterosklerozo, kot tisti, ki so spali sedem do osem ur.

POVEZANE KNJIGE