Teorija pripovedi

Teorija pripovedi - Alojzija Zupan Sosič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojzija Zupan Sosič
DIMENZIJA
8,12 MB
IME DATOTEKE
Teorija pripovedi.pdf
ISBN
3192426954788

OPIS

Znanstvena monografija Teorija pripovedi je temeljno delo s področja literarne vede, kakršnega smo na Slovenskem doslej pogrešali, saj združuje tako pregled glavnih konceptov, ki so v rabi pri analizi in interpretaciji pripovedi, kot tudi prikaz metodoloških usmeritev, znotraj katerih so se ti koncepti razvili.Avtorica je svoje delo zasnovala kot sintezo dolgoletnega proučevanja klasične in postklasične naratologije, pri čemr je upoštevala ključna in najnovejša spoznanja tujih teoretikov, preverjala njihovo prisotnost v slovenski literarni vedi, jih v mnogih primerih predstavila kot prva in jih dograjevala z lastnim kritičnim premislekom, ki ga je povezala s presojo o aplikativnosti in uporabnosti nekaterih kategorij. Posamezna poglavja so v ta namen dopolnjena z zglednimi primeri analiz romanesknih odlomkov.

prvi mesec samo 1 eur. teorija pripovedi Postklasična teorija pripovedi je poimenovanje za naratologijo v zadnjih treh desetletjih - to poimenovanje pa si zasluži samo tista naratologija, ki je odstopila svoje tradicionalno poslanstvo polivalentni teoriji pripovedovanja in tako premestila svoj raziskovalni poudarek s proze na pripoved.

87-102 87 Maruša PUŠNIK1 ETNIČNOST IN PRIPOVEDI ŽIVLJENJSKIH ZGOD(B)OVIN Povzetek: Prispevek se osredotoča na kompleksen kulturni fenomen - etničnost, in ga povezuje z določeno metodologijo Besedna postaja FF: Alojzija Zupan Sosič, Teorija pripovedi; Besedna postaja v Knjigarni FF: Življenje stereotipov v delih Alexandre Berkove; Etika partizanov v sodobnem slovenskem romanu. 49.

POVEZANE KNJIGE