Teorija pripovedi

Teorija pripovedi - Alojzija Zupan Sosič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojzija Zupan Sosič
DIMENZIJA
7,84 MB
IME DATOTEKE
Teorija pripovedi.pdf
ISBN
6127045604103

OPIS

Znanstvena monografija Teorija pripovedi je temeljno delo s področja literarne vede, kakršnega smo na Slovenskem doslej pogrešali, saj združuje tako pregled glavnih konceptov, ki so v rabi pri analizi in interpretaciji pripovedi, kot tudi prikaz metodoloških usmeritev, znotraj katerih so se ti koncepti razvili.Avtorica je svoje delo zasnovala kot sintezo dolgoletnega proučevanja klasične in postklasične naratologije, pri čemr je upoštevala ključna in najnovejša spoznanja tujih teoretikov, preverjala njihovo prisotnost v slovenski literarni vedi, jih v mnogih primerih predstavila kot prva in jih dograjevala z lastnim kritičnim premislekom, ki ga je povezala s presojo o aplikativnosti in uporabnosti nekaterih kategorij. Posamezna poglavja so v ta namen dopolnjena z zglednimi primeri analiz romanesknih odlomkov.

Ključne besede: literarna teorija, naratologija, teorija pripovedi, razvojna logika pripovedi Celotno besedilo (povezava drugam) Besedna postaja v Knjigarni FF: Alojzija Zupan Sosič, Teorija pripovedi Vsi radi pripovedujemo, poslušamo, gledamo ali beremo različne pripovedi. Da bi jih l... 1.

Na enem mestu dostop do informacij v knjižnicah. Iskanje gradiva, pregled izposojenega gradiva, podaljšanje roka izposoje, rezervacije gradiva ... Na spletnem naslovu https://teorija-priprava.gov.si/ je na voljo elektronska priprava na teoretični del vozniškega izpita.

POVEZANE KNJIGE