Sedem let

Sedem let - Peter Stamm | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Stamm
DIMENZIJA
7,40 MB
IME DATOTEKE
Sedem let.pdf
ISBN
4422798167154

OPIS

Zdelo se mi je, da mi je Iwona izročena na milost in nemilost, da jo obvladujem in da lahko z njo počnem, kar se mi zahoče. Ob tem pa sem bil do nje povsem ravnodušen. Ničesar nisem mogel izgubiti in ničesar se mi ni bilo treba bati.PETER STAMM (1963), eden najprepoznavnejših glasov sodobne švicarske proze, v romanu Sedem let izpiše zgodbo moškega, razpetega med dve ženski. Prva je lepa, izobražena in vredna poželenja, druga nič od naštetega – a z njo se počuti ljubljenega, svobodnega. To dvojnost je avtor podkrepil z jedrnatim in (zgolj) na prvi pogled nezahtevnim slogom, v katerem je mojstrsko poustvaril večplastnost čustvenih stanj in kompleksnost medčloveških odnosov.Sedem let je knjiga, ob kateri boste podvomili o svojih najglobljih prepričanjih. Lahko od romana sploh pričakujete kaj več?- Zadie Smith

marec 2014 18.28. Odpri galerijo MuziKafe na Ptuju, 25.

Prva je lepa, izobražena in vredna poželenja, druga nič od naštetega - a z njo se počuti ljubljenega, svobodnega. Domala točno sedem let je bil zdaj že trikratni premier, ta teden potrjen v državnem zboru, in dvakratni obrambni minister kljub volilnim zmagam (na parlamentarnih volitvah 2018, lokalnih in evropskih volitvah), od oblasti precej oddaljen. Tudi na desnici se je razšel z mnogimi tesnimi sodelavci - denimo z Damirjem Črnčecem, dolgo ... Alexandru, študentu arhitekture, se v turbulentnem obdobju tik pred diplomo zgodi ljubezenska prigoda z revno, neprivlačno in čudaško Poljakinjo Iwono, katera mu kar takoj izpove svojo ljubezen. Sodišče v Londonu je danes na zaporne kazni od 13 do 27 let obsodilo štiri moške, ki jih je spoznalo krive za smrt 39 vietnamskih migrantov v grozljivih okoliščinah v hladilni prikolici tovornjaka.

POVEZANE KNJIGE