O slovenski književnosti v Italiji in Avstriji

O slovenski književnosti v Italiji in Avstriji Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,43 MB
IME DATOTEKE
O slovenski književnosti v Italiji in Avstriji.pdf
ISBN
4342304869580

OPIS

Večina od 104 strani knjige je namenjena primorskim in koroškim (»zamejskim«) avtorjem, ki si zastavljajo vprašanje, koliko je uresničena zamisel enotnega slovenskega kulturnega prostora, ki naj bi nastala prav na Slovenski matici. Delo naših rojakov na robu narodnega ozemlja je lahko obrobno kvečjemu v geografskem smislu, sicer pa po svojem ustvarjalnem pomenu pogosto sega v naše ustvarjalno osrčje.

Napis I feel Slovenia. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA.

V slovenskem večernem sporedu na deželni frekvenci (Radio Kärnten) bo v sredo ob 21.03 radijska oddaja „Glasovi svetov", katero mesečno pripravlja Slovenski spored ORF v sodelovanju s slovenskim sporedom Radia Trst A in radiem ARS (III. program) RTV Slovenija. Nihče ni oporekal doktorici Andrei Ammon, direktorici Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni, ki je v izjavi za angleški The Guardian dejala, da so smučarska središča, predvsem tista v Italiji in Avstriji, bistveno pripomogla k širitvi novega koronavirusa.

POVEZANE KNJIGE