Na brzicah življenja

Na brzicah življenja - Boris Leskovec | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Leskovec
DIMENZIJA
4,1 MB
IME DATOTEKE
Na brzicah življenja.pdf
ISBN
6630361282302

OPIS

Knjiga Na brzicah življenja obsega 24 tematsko in časovno zaokroženih poglavij. Poleg že omenjenega gradiva je v njej deset vrhunskih karikatur arhitekta Boruta Pečarja, osem faksimilov originalnih pisem različnih avtorjev kot tudi dnevniški zapiski Ivana Vurnika.Avtor knjige, dr. Boris Leskovec, ki že več let raziskuje njuno življenje in delo, v knjigi razkriva doslej še neznano arhivsko gradivo. V monografiji so še posebej dragoceni spomini Mirjane Žumer Pregelj, vnukinje Helene in Ivana Vurnika, ter bogato slikovno gradivo – kar 136 fotografij iz slovenskih in avstrijskih arhivov, 9 portretnih skic Helene Kottler Vurnik ter pisma iz osebne korespondence družine Vurnik.

rek, mirne odseke preveslava z močjo, ne utrudi se. In zemlja, zemlja je vsa na razpolago.

V knjigi podrobno opisuje svoja občutja in okolje v nebesih, svoje pogovore z ... Na brzicah življenja Življenjska pot arhitekta Ivana Vurnika in slikarke Helene Kottler Vurnik Boris Leskovec 34,90 € Vila Bled Katarina Mohar 10,00 € Simboli v Plečnikovi arhitekturi Ljubljana 1921-1957 Andrej Hrausky 29,00 € Lažna mesta: Detektivka o smislu življenja ... Nato v ta svet vrže bombo in bralca prepusti vožnji na drevaku po brzicah čustev, razumskega izenačevanja in rešitev, ki so vedno znova v njem.« Že na začetku je bila knjiga Lažna mesta na petem mestu lestvice najboljših mladinskih knjig, ... Luka Božič, eden najboljših slovenskih kanuistov, sodi med fizično najbolje pripravljene športnike.

POVEZANE KNJIGE