Muminočka in morje

Muminočka in morje - Tove Jansson | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tove Jansson
DIMENZIJA
6,7 MB
IME DATOTEKE
Muminočka in morje.pdf
ISBN
3665506292293

OPIS

Svet je poln velikih čudes za tistega, ki je pripravljen nanje.Muminočka se z družino odpravi na samotni otok sredi morja. A zakaj svetilnik na njem ne sveti? In kdo je skrivnostni ribič, ki jim prekriža pot? Mumintroli se med raziskovanjem otoka znajdejo v vrtincu nenavadnih dogodivščin in spoznajo veliko novega – predvsem o sebi …

Muminočka tare občutek nekoristnosti; da bi se znova našel in osmislil, s svojo družino (pridruži se jim še mala Mi) odpluje na otok s svetilnikom, kjer naj bi začel novo življenjsko poglavje. Pri založbi Goga je izšel roman Vinka Möderndorferja Druga preteklost, pri založbi Miš roman ameriškega pisatelja Henryja Jamesa Kaj je vedela Maise. Društvo Parada ponosa je izdalo esejistično-znanstveno monografijo Nine Dragičević Med njima je glasba, pri Mladinski knjigi pa je izšla knjiga Muminočka in morje Tove Jansson. »Živi v miru, sadi krompir in sanjaj,« pravi Muminočka v novi risanki o prikupnih junakih s severa, ki ob preprostem življenju v naravi iz radovednosti kdaj pa kdaj pokukajo še drugam.

Prevod: Nada Grošelj Žanr: mladinski roman (mladinski), fantastični roman (mladinski) Narodnost: finska književnost Verjetno se še spomnite, kako so pred nekaj leti televizijske zaslone zasedala simpatična pravljična bitja, imenovana mumini. Jadral bi naravnost na odprto morje, daleč, daleč …«, je nekega vročega poletnega dne, ko je bila velika nevarnost požarov, znova sanjaril Muminočka. Osma knjiga iz muminserije priljub ljene finske pisateljice in slikarke, ki piše v švedščini, se večinoma dogaja na oddaljenem svetilniku sredi morja, kjer drzni Muminočka sprejme ... Muminočka in morje; Pappan och havet.

POVEZANE KNJIGE