Ki jo je megla prinesla

Ki jo je megla prinesla - Feri Lainšček | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Feri Lainšček
DIMENZIJA
4,73 MB
IME DATOTEKE
Ki jo je megla prinesla.pdf
ISBN
9558885398725

OPIS

Ponatis najboljšega romana sodobnega slovenskega klasika, po katerem je bil posnet tudi film.Lainščkov z nagrado Prešernovega sklada nagrajeni roman je prvič izšel leta 1993 in je v marsikaterem pogledu primerljiv s predhodnikom Namesto koga roža cveti, za katerega je avtor leto prej prejel prvega od svojih dveh kresnikov.Roman govori o večnih vprašanjih vere in dvoma, ki si ju zastavlja kaplan Jon Urski, vztrajni iskalec nečesa, kar naj bi že imel. Mokuš, kamor je cerkveni mož kazensko poslan, je močvirki svet, ki deluje kot fantastičen in iracionalen ekvivalent cankarjanskega Blatnega Dola in postane čude(že)n prostor protagonistovega tragičnega bogoiskateljstva.Soočenje s tradicionalističnim ruralnim svetom tako v Lainščkovem osmem romanu še zdaleč ni prostor uspešnega duhovnega razčiščevanja in zbliževanja z božjim, temveč gre prej za kompleksen odsev idealistovega razočaranja nad stanjem stvari v svetu in njegove »kronične« razpetosti med dvomom in vero, kjer je, prosto po Descartesu, dvomu mogoče podvreči vse razen dvoma samega.

Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Lainšček, Feri (avtor) Jezik. slovenski.

Mokuš, kamor je cerkveni mož kazensko poslan, je mitski močvirski svet, poln iracionalnosti in nedoumljivega. KI JO JE MEGLA PRINESLA. 1.

POVEZANE KNJIGE