Čivk duše

Čivk duše - Ace Mermolja | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ace Mermolja
DIMENZIJA
4,33 MB
IME DATOTEKE
Čivk duše.pdf
ISBN
1818386750585

OPIS

Odlomek iz knjige"Pesem sebe ubija med kolonami migrantov, ob smradu gorečih teles, v sovraštvu fašizmov, v sluzastem gobcu buldoga, v besu stražarjev,/ ki koljejo z vojaškimi psi. Pesem ne zdrži v tem ponavljanju. Ne živi/ v norosti Stvarnika, ki v Janezovi roki piše Apokalipso in vsili/ človeku satana, da bi z njim prišel do dna, ki se ne konča z vesoljem - onkraj je vsemogočnosti hudega, ki ga ušesa muzikov ne slišijo: / posluh vara od vekomaj - od petja Odisejevih siren. // V samozaprti bubi pričaranih besed postane groza nič. V lepozvočju rim je nič Rižarna, so nič/ svinčene krogle, ki letiho skozi glave osuplih fantov na bazovski gmajni, / in nič postanejo bodeče žice, na katerih visijo otroci in mlade srne./ Med kosmiči glasa se vse zdi igrača lepe večnosti, a je le črn volk, / ki v tuljenju preži, da se kletka odpre in zasadi zobe v čuvaja."

Urednica Martina Kafol jo je prepustila tržaškemu slovenskemu rojaku Acetu Mermolji, da jo napolni s svojimi še neobjavljenimi verzi zadnjih let. Časnikar, publicist in predvsem ... V oddaji S knjižnega trga bomo ocenili pesniško zbirko Aceta Mermolje Čivk duše in se posvetili še romanu Nataše Konc Lorenzutti Bližina daljave, kratkim zgodba Rumene Bužarovske Moj mož in dnevniškim zapisom Franja Zoreta 1204 dni teme.Recenzije so napisali Peter Semolič, Marica Škorjanec Kosterca, Jasna Lasja in Andrej Arko. Tweet dell'anima / Čivk duše (publikacija je večjezična) Knjiga, ki prinaša avtorjeve refleksije in avtobiografske odlomke, vsebuje cikel poezij Migranti ter daljše pesnitve Natura morta , v kateri avtor daje svoj pogled na Trst, Domovina in Čik z Ezro Poundom - poglobljeno razmišljanje o poeziji in njeni vlogi . Čivk duše je prva knjiga nove založbe Sfera, ki sta jo v Volčjem Gradu ustanovila Martina Kafol in David Stepančič.

Zbirka povesti Tržaške prikazni Dušana Jelinčiča - umetniško dovršen mozaik podob drugačnega Trsta. Pisatelj je "prikazni" najprej skiciral v slovenščini, zatem sam napisal do konca v ... Čivk duše, zadnja Mermoljeva zbirka pesmi (Sfera, 2017, Volčji Grad) raziskuje »trk različnosti« in v daljših pesemskih oblikah kritično pretresa sodobnost v njenih nasprotjih in razlikah.

POVEZANE KNJIGE