Tesla, portret med maskami

Tesla, portret med maskami - Vladimir Pištalo | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Pištalo
DIMENZIJA
9,29 MB
IME DATOTEKE
Tesla, portret med maskami.pdf
ISBN
5322003912502

OPIS

Romana Tesla, portret med maskami, ki velja za »najprepričljivejšo biografijo edinega gromovnika med ljudmi«, ni mogoče umestiti med biografske romane. To je nenavadna pripoved o zelo nenavadnem človeku, umetniška upodobitev, ki skozi tri poglavja, Mladost, Amerika in Novo stoletje, odstira in osvetljuje notranji svet genija.Literarni lik Nikole je postavljen med številne druge literarne like tako, da ga spoznavamo skozi njegove misli, občutja, strahove in zablode, uspehe in neuspehe, vzpone in padce, predvsem pa skozi samoto, osamljenost, to njegovo najvztrajnejšo sopotnico. Dogodki iz resničnosti so samo izhodišče za številne ekskurze v iracionalno in nadrealno. To je roman o Teslovem medvibriranju v svetu in nad svetom, kjer je resničnost z različnimi pripovednimi postopki interpretirana tako, da se želi bralec na koncu znova vrniti na začetek.

Življenjsko zgodbo tega izumitelja in znanstvenika, ki je, kot najpomembnejše, olajšal prenos električne energije in ... Tokrat je gost oddaje pisatelj, publicist in profesor Vladimir Pištalo, avtor biografije »Nikola Tesla, portret med maskami«, ki je za to delo v l. 2009 prejel NIN-ovo nagrado.Prevod je nedavno izšel v Ljubljani.

Mesto je vsota posameznih zgodb, ki jih ... Nikola Tesla ne potrebuje posebne predstavitve. Vizionarski izumitelj danes morda najbolje simbolizira ideal raziskovalca, ki ga zanimajo samo nova spoznanja ter želja, da bi s svojimi izumi izboljšal življenja ljudi.

POVEZANE KNJIGE