Slavospevi, ki jih pojejo vrane

Slavospevi, ki jih pojejo vrane - Peter Kolšek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Kolšek
DIMENZIJA
10,28 MB
IME DATOTEKE
Slavospevi, ki jih pojejo vrane.pdf
ISBN
2085080258326

OPIS

Slavospevi Petra Kolška so poezija, ki ne podlega trenutnim "modnim muham", če te po smrti vseh literarnih ideologij (Taras Kermauner) sploh še obstajajo; še najbolj bi se jim približali, če bi zapisali, da gre za izrazito, samosvojo, zrelo (avto)poetiko, ki znova potrjuje staro Buffonovo misel Le style c\'est I\'homme mem ...Peter Kolšek (1951, Celje), pesnik in publicist, je diplomiral iz primerjalne književnosti in slavistike. Sedem let je poučeval slovenščino na dveh ljubljanskih gimnazijah, od leta 1987 pa je v službi pri časopisni hiši Delo. V letih 1992-1999 je bil urednik kulturne redakcije, zdaj pa ureja prilogo Književni listi. Piše o literaturi, filmu, televiziji, kulturni in »navadni« politiki. Z Dragom Bajtom je leta 1993 sestavil antologijo slovenske poezije (Sončnice poldneva). Pripravil je antologijske prikaze slovenskih pesnikov (Strniša, Jesih, Fritz, Maurer), leta 2006 pa antologijo slovenske poezije 20. stoletja Nevihta sladkih rož.

S kolesi pred parlament . Vem, da vladati ni lahko, zato sem zelo zadržan pri kritiki vladanja ... LIRIKA 1.

Slavospevi, ki jih pojejo vrane. Skupaj z Društvom slovenskih pisateljev se je prijavilo na projektni razpis Javne agencije za knjigo ter pridobilo finančno podporo za dve svoji knjigi: pesniško zbirko Slavospevi, ki jih pojejo vrane, Petra Kolška, izšla je v marcu, ter knjigo Velika radost Ervina Fritza, ki obsega vseh 17 doslej izdanih avtorjevih zbirk, in je izšla v ... Osupljivi svet ptic Ptice in ljudje Dinozavri so še vedno med nami! Ptičji rekorderji in posebneži Pero Zakaj ptice pojejo? Dvorjenje, pomembna ljubezenska igra Svetovni popotniki Ptičji kljuni in prehrana ptic Ptice in ljudje Ljudje smo že od nekdaj navdušeni nad pticami. Radi jih opazujemo, poslušamo njihovo petje in občudujemo mojstrsko sposobnost letenja, ki so ... Slavospevi, ki jih pojejo vrane Pečnik, Barbara Samo zaradi lakote in žeje gre Slovenec malokedaj v krčmo : podoba ljubljanskih gostišč na prelomu 19.

POVEZANE KNJIGE