Skozi oči prekariata

Skozi oči prekariata - Črt Poglajen | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Črt Poglajen
DIMENZIJA
6,55 MB
IME DATOTEKE
Skozi oči prekariata.pdf
ISBN
2057252366216

OPIS

Gosta Simone Kopinšek sta bila družboslovec Črt Poglajen in aktivistka Urška Breznik, ki sta podala oprijemljive odgovore na vprašanja o zlorabi dela in delavskih pravic. Črt Poglajen je direktor Inštituta za študije prekariata in urednik bloga Skozi oči prekariata. V pripravi doktorske disertacije sodeluje s ključnimi raziskovalci s področja politoloških, ekonomskih, pravnih, okoljskih in tehničnih ved, trajnostnosti pa se loteva na dveh ključnih ravneh: na širši jo povezuje s poslovno uspešnostjo ... V okviru zbornika Skozi oči prekariata je izšlo 56 intervjujev z različnimi ljudmi iz javnega življenja, in sicer od bivšega predsednika Milana Kučana do nadškofa Stanislava Zoreta.Ne bi smeli kar tako sprejeti dejstva, da obstajajo "prvorazredni" in "drugorazredni" delavci v istem podjetju, ki v veliko primerih celo opravljajo enako delo, je v pogovoru za MMC ob robu predstavitve ... Špela Fortin je delavska direktorica in članica uprave Telekoma Slovenije.

Prekarno zaposleni so namreč tisti, ki so prvi izgubili… Skozi oči prekariata: Čas za konkretne ukrepe Prekarnost. Zbornik združuje poglede ljudi na prekarnost.

POVEZANE KNJIGE