Sanje o olimpijadi

Sanje o olimpijadi - Reinhard Kleist | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Reinhard Kleist
DIMENZIJA
5,16 MB
IME DATOTEKE
Sanje o olimpijadi.pdf
ISBN
2761277283673

OPIS

Samia Yusuf Omar (1991– 2012) je bila somalijska tekačica, ena od dveh športnikov, ki sta leta 2008 zastopala Somalijo na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu. Ko je obiskovala osmi razred, je bil njen oče ubit v napadu na tržnico Bakaara, kjer je delal. Pustila je šolo, da bi pomagala mami skrbeti za brate in sestre ter kasneje pričela trenirati tek v svojem rojstnem mestu Mogadišu na stadionu, razrušenem v državljanski vojni. Zaradi nenehnih groženj lokalnih milic, ki so ženskam prepovedovale ukvarjanje s športom, je v iskanju boljših razmer za trening prebegnila v Etiopijo. Kasneje je kot begunka želela priti v Italijo, da bi zastopala svojo državo na poletnih olimpijskih igrah v Londonu. Aprila 2012 je med poskusom prebega iz Libije v Italijo utonila, stara 21 let. To je njena življenjska zgodba.

naj vas obvestim, da je bil prisoten že na prvi zimski olimpijadi leta 1924 v francoskem Chamonixu, kjer je bil eden izmed le petih športov iger. Po vmesni odsotnosti se je igram znova uradno pridružil konec ... Negreanu razkril svoje sanje o olimpijadi.

Vaš brskalnik ne podpira JavaScripta ali pa je ta izklopljen. Sanje o olimpijadi book. Read 59 reviews from the world's largest community for readers.

POVEZANE KNJIGE