Martin Krpan

Martin Krpan - Fran Levstik | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fran Levstik
DIMENZIJA
10,89 MB
IME DATOTEKE
Martin Krpan.pdf
ISBN
7386806132586

OPIS

Jubilejna izdaja ob 100. obletnici slovenske slikanice – darilna izdaja v škatli!Martina Krpana je napisal Fran Levstik kot spodbudo bistremu in samozavestnemu kmečkemu človeku, stebru slovenstva. Danes skoraj ponarodela pripovedka še vedno navdušuje z nabrušenim jezikom, humornimi prizori in močnim junakom. Prvič je izšla l. 1917 z mojstrskimi ilustracijami Hinka Smrekarja.Martin Krpan je prvic izšel z ilustracijami leta 1917. To je prva slovenska slikanica. Slikar in karikaturist Hinko Smrekar je v crnobeli risbi upodobil dvanajst znacilnih prizorov v knjigi; vanje je vnesel pretanjeno satiricno ost, s katero je bilo Levstikovo delo tudi napisano. Ob stoletnici smo pripravili to jubilejno izdajo.

Please accept Echovita's sincere condolences. With heavy hearts, we announce the death of Martin Krpan (Chicago, Illinois), who passed away on February 18, 2021 at the age of 75.

Enkrat v nedeljo popoldne mi je v lipovi senci na klopi pravil naslednjo povest: V Notranjem stoji vas, Vrh po imenu. V tej vasici je živel v starih časih Krpan, močan in silen človek. Martin Krpan obnova V tej vasici je v starih časih živel Martin Krpan, ki je bil močan in silen človek.

POVEZANE KNJIGE