Evropa v sepiji

Evropa v sepiji - Dubravka Ugrešić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dubravka Ugrešić
DIMENZIJA
6,92 MB
IME DATOTEKE
Evropa v sepiji.pdf
ISBN
3455016244955

OPIS

Evropa v sepiji je zbirka 23 besedil, ki se ukvarjajo z različnimi temami, od srednjeevropske tranzicije do knjižnih uspešnic, in prehajajo od dnevniških fragmentov in anekdot s potovanj do daljših kulturoloških, literarnih esejev. Ne glede na njihovo naravo pa so intelektualno pronicljiva in duhovito ostra. Kot je za njeno pisanje značilno, znova prepleta zasebno in javno, Vzhod in Zahod, politiko in kulturo, avtopoetičnost in meddiskurzivnost. Evropa v sepiji, prežeta z melanholičnim dvomom, tako govori o sedanjosti, ki preteklost pretvarja v poceni spominke, prihodnosti pa nima več: kar smo imeli nekoč za satirično napoved bodočega sveta, danes živimo.Dubravka Ugrešić (1949) je literarna zgodovinarka, prozaistka, jedka in lucidna esejistka, znana po svoji brezkompromisnosti. Leta 1993 je morala zaradi kritike hrvaškega nacionalizma zapustiti Zagreb in od takrat živi na Nizozemskem. Njena dela so prevedena v skoraj vse evropske jezike in je prejemnica številnih mednarodnih nagrad, lani je prejela tudi nagrado Vilenice.

Ne glede na njihovo naravo pa so intelektualno pronicljiva in duhovito ostra. Dubravka Ugrešić: Evropa v sepiji Prevedla Đurđa Strsoglavec. Cankarjeva založba (zbirka Vilenica), Ljubljana, 2017 288 str., 29,95 € + + + + Članki z oznako Evropa v sepiji.

Cankarjeva založba. Izvor. Na deveti maj, dan Evrope, bomo slišali odlomek besedila z naslovom Evropa v sepiji.

POVEZANE KNJIGE