Starec in jaz

Starec in jaz - Sarival Sosič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sarival Sosič
DIMENZIJA
7,14 MB
IME DATOTEKE
Starec in jaz.pdf
ISBN
1979432020334

OPIS

Roman govori o odraščanju fanta v enem od manjših provincialnih mestec, glavni junak in prvoosebni govorec se po nekaj desetletjih spominja, kako ga je »starec«, profesor glasbe na treh različnih gimnazijah in komponist, predvsem pa samorastnik in izjemen, nenavaden človek, z neobičajnimi pedagoškimi prijemi v nekaj mesecih naučil glasbene teorije, igranja na klavir in petja, skratka, »muziciranja« do te mere, da je prej izgubljeni fant brez prihodnosti opravil izpit na pedagoški glasbeni akademiji in začel študirati glasbo. A še pomembneje od tega: po besedah prvoosebnega pripovedovalca ga je starec pripravil na spopad z življenjem, ga neizbrisno zaznamoval in človeško podprl prav v točkah, kjer je fant občutil svoj »manko«, predvsem pa ga odprl za izkušnjo, da je prav v trenutkih največjega dvoma in nemoči potrebno vztrajanje brez spraševanja po smislu, brez prizanašanja sebi in drugim. (iz spremne besede)

Tokrat se veselimo pogovora s Sarivalom Sosičem, s katerim se bomo pogovarjali o njegovem čudovitem romanu Starec in jaz. Označeno: Starec in jaz. 0.

Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Sosič, Sarival (avtor) Korun, Barbara (avtor dodatnega besedila) Krušič, Samo (avtor dodatnega besedila) Vir. knjige.

POVEZANE KNJIGE