Slovenske opere

Slovenske opere - Henrik Neubauer | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henrik Neubauer
DIMENZIJA
11,32 MB
IME DATOTEKE
Slovenske opere.pdf
ISBN
3570527304025

OPIS

Stoletnici treh opernih legend se tako posvečano v virtualni obliki. Več na spletnih straneh SLOGI ˃˃ Lepo vabljeni k ogledu in poslušanju treh legend slovenske opere! Obsega premiero nove slovenske opere Nine Šenk, ki so jo izvedli v mariborski Operi SNG, četrti ponatis knjige Zlate Vokač Medic (1926-1995) Marpurgi in obsežno, poglobljeno razstavo Marpurgi: med zgodovino in literarno svobodo.

Predstavnik za stike z javnostjo SNG Opera in balet Ljubljana Robert Celestina, ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana Mitja Bervar, vodja programske službe Festivala Ljubljana Veronika Bervar in umetniški vodja ... Tako sva izluščila jedra, okrog katerih se zgodba razvija," opisuje nastanek nove slovenske opere libretist in režiser Igor Pison in nadaljuje, "režija je stopila v ospredje kasneje, ko je Nina skoraj zaključila proces komponiranja." Skladateljica pa dodaja: "Skozi proces je postalo jasno, da zgodba zahteva tudi nadaljevanje, tako imamo ... Pogovor pred premiero nove slovenske opere Marpurgi. Povezani prispevki.

POVEZANE KNJIGE