Zima vezilja

Zima vezilja - Svetlana Makarovič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
6,60 MB
IME DATOTEKE
Zima vezilja.pdf
ISBN
7841914895110

OPIS

Petinštirideset haikujev. Kristalna bolečina, odeta v žled. Svetlana Makarovič z novo pesniško zbirko zareže močno kot zmeraj.Pesnik hodi po drugačnih poteh. - Svetlana Makarovič

Pesnica je srd svojih sicer jedkih komentarjev družbe tokrat odela v žled in precizno prelila v to nežno-močno in ja, tudi srdito poezijo. Svetlana Makarovič v zbirki Zima vezilja ne pridiga o škodi, ki jo dela človek, čeprav je hkrati zelo eksplicitna. Moralizmu se odreka, a ohranja čudenje, hipno vznesenost, ki skupaj s spevnostjo nekaterih pesmi meji že na igrivost.

hibernacija; Poglejte si besedo zima ali Zima v Wikislovarju, prostem slovarju. Po pesniški zbirki Zima vezilja je v zbirki Naj bo poleti novih sto haikujev - močnih in ostrih kot britev, pa vendar tudi čudežno krhkih in lepih. / Zima vezilja. Andrej Brumen Čop, ki s poezijo Svetlane Makarovič živi že dolgo, je včeraj poročal o telefonskem klicu, v katerem mu je pesnica naložila nalogo, naj naslika žled.

POVEZANE KNJIGE