Umetnik

Umetnik - Andrés Iniesta | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrés Iniesta
DIMENZIJA
5,91 MB
IME DATOTEKE
Umetnik.pdf
ISBN
3919629668354

OPIS

Andrés Iniesta velja za enega najboljših nogometašev svoje generacije, ki ga soigralci zaradi magije, ki jo izvaja na igrišču, pogosto imenujejo kar nogometni Harry Potter.Potem ko je zaključil La Masio, legendarno mladinsko akademijo nogometnega kluba Barcelona, je Andrés Iniesta leta 2002, pri osemnajstih, prvič zaigral za prvo ekipo kluba. V sezoni 2004/2005 je postal stalni član prve enajsterice, kjer je obdržal svoje mesto vse do danes. V tem času je kultnemu katalonskemu klubu pomagal do neverjetnega niza lovorik – z Barço je osvojil kar osem naslovov državnega prvaka in štiri evropske naslove. Za špansko reprezentanco je doslej zbral že več kot sto nastopov in z njo dvakrat postal evropski prvak, leta 2010 pa je dosegel zmagoviti zadetek, s katerim je Španiji priboril prvi naslov svetovnega prvaka.Knjiga Umetnik nazorno opisuje Andrésovo pot – predstavi nam Iniesto kot nadobudnega fanta, ki je skoraj spal z žogo, kot žalostnega mladostnika, ki je težko prebolel ločitev od staršev, kot ljubečega očeta in moža, ki je v življenju skusil marsikatero grenko izkušnjo, in seveda kot nenadkriljivega Modreca v članski vrsti enega najboljših nogometnih klubov vseh časov, katerega pot na vrh pa ni bila vselej gladka in ravna.

Eden najbolj nagrajevanih filmov leta 2011 je med drugim prejel oskarja za ... Umetnik, ki pooseblja sodobno dobo. Če kateri umetnik pooseblja 21.

Za nate~aj Vodni detektiv, ICRO - In{titut za celostni razvoj in Tu si lahko ogledate prevod slovenščina-angleščina za umetnik v PONS spletnem slovarju! Brezplačna jezikovna vadnica, tabele sklanjatev, funkcija izgovorjave. Jože Spacal - "umetnik velikega življenjskega erosa" Razstava v treh prostorih Ljubljanskega gradu. Vizualna umetnost.

POVEZANE KNJIGE