Resnica dreves

Resnica dreves - Žiga Valetič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga Valetič
DIMENZIJA
10,36 MB
IME DATOTEKE
Resnica dreves.pdf
ISBN
3949104088934

OPIS

Žiga Valetič, avtor, ki je med drugim prevajalec mističnih sporočil Rumija, Kabirja in Khalila Gibrana, je v pesnitev Resnica dreves zbral svoje pesniško ustvarjanje petindvajsetih let. Steblo se veji v gnostične, mistične, aforistične, esejistične in himnične smeri, korenini pa v eni Prsti.

Mistična poezija je tako vplivala tudi na avtorjevo petindvajsetletno nastajanje pesniške knjige Resnica dreves, podnaslovljene Gnomska pesnitev. Naslov zbirke je nekoliko presplošen ... Cupressocyparis leylandii 'Castle Gold ' (Leylandova cipresa) Vednozeleni iglavec zlato rumene barve, pozimi bronasto-rumene.

Štefanec: Najlepša neznanka svetloba Žiga Valetič: Resnica dreves Ladislav Klima: Veličastna Nemeza Pripovedno izročilo Slovencev v Porabju Recenzije so napisali Veronika Šoster, Tonja Jelen, Marija Švajncer in Iztok Ilich. Padalki so rešili z dreves (FOTO) Gorski reševalci iz Tržiča in Borovelj na skupni vaji. Avstrijski vodja Hubert Schuster: Za nas in naše poslanstvo ni državnih meja.

POVEZANE KNJIGE