Arles, večkrat

Arles, večkrat - Aleš Berger | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Berger
DIMENZIJA
8,64 MB
IME DATOTEKE
Arles, večkrat.pdf
ISBN
5145524877481

OPIS

Aleš Berger se je večkrat mudil v Mednarodnem središču književnih prevajalcev v mestu Arles v francoski Provansi in si ob tem zapisoval svoje vtise, opažanja in spoznanja. Čez četrt stoletja (1989– 2014) se razteza lok njegovih zapiskov, ki jih je zastavil še kot državljan Jugoslavije in iz katerih je razbrati, kako se je v tem času spremenilo skoraj vse: avtor, njegovo doživljanje sveta in domovine, njegovo razumevanje in udejanjanje prevajalskih veščin. Pa seveda tudi svet okrog njega, ki nikakor ni obstal na mestu. Naj se še tolikokrat vrnemo v isti kraj, nič ni nikoli enako; morda se zato vračamo tem raje…Aleš Berger (1946) je prevajalec in avtor več leposlovnih knjig, ki premikajo meje svojih žanrov. Je dobitnik vrste najvišjih slovenskih kulturnih nagrad, tudi Prešernove nagrade 2017.

Ki jih omogoča obilje časa; avtor je tam preživel skupaj skoraj leto. To ni potopis, niso krajevni utripi, so priložnosti... V rubriki Zbrano, zapisano, prebrano smo tokrat predstavili dve knjigi: prva je delo letošnjega Prešernovega nagrajenca Aleša Bergerja z naslovom Arles, večkrat; druga pa ima naslov Hiša in je delo Ivane Djilas, gledališke režiserke za odrasle in otroke ter publicistke, ki piše o enakih možnostih in sprejemanju drugačnosti.

Sprva je sicer kot zelo veren sin želel postati pridigar, a so ga večkrat zavrnili. Njegov prvi poklic je tako bil povezan s prodajo umetniških predmetov.

POVEZANE KNJIGE