Zbrano delo, 3. knjiga

Zbrano delo, 3. knjiga - Vladimir Bartol | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Bartol
DIMENZIJA
9,53 MB
IME DATOTEKE
Zbrano delo, 3. knjiga.pdf
ISBN
5662558524600

OPIS

Tretji zvezek zbranih del Vladimirja Bartola prinaša avtorjevo krajšo prozo, ki je nastajala od konca leta 1934 oziroma začetka leta 1935 pa do konca druge svetovne vojne, in sicer v Beogradu in Ljubljani, delno morda tudi v Kamniku. Pretežni del sestavljajo novele, ki jih je Bartol nameraval objaviti v zbirki Med idilo in grozo, a mu to ni uspelo. Bartolove pripovedi iz tega obdobja so praviloma daljše, oblikovno in slogovno so manj inovativne od zgodnejših, a zato bolj dodelane in bliže obliki klasične novele. Tudi idejno so praviloma nekoliko manj zaostrene, čeprav zvečine ostajajo v območju relativizma, amoralizma in makiavelizma, a tudi determinizma, ki pa so bolj organsko vgrajeni v posamezne like in njihova dejanja. Z nekaterimi besedili se Bartol celo približa naturalizmu.

del Esejistika 1958-1960 Zbrana dela slovenskih pesnikov in pisateljev 282 Author: Edvard Kocbek Year: 2020 Zbrano delo, 4. knjiga Esejistična kratka proza ... janez trdina - zbrano delo 3.

Naše delo je, da vi veste več. ZRC SAZU, 2016, uredil Tomo Virk. Zbrano delo, 11. knjiga, 3.

POVEZANE KNJIGE