Tipkopisi: Geneza

Tipkopisi: Geneza - Jernej Kusterle | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jernej Kusterle
DIMENZIJA
4,67 MB
IME DATOTEKE
Tipkopisi: Geneza.pdf
ISBN
9351210812794

OPIS

Geneza je brezkompromisna zbirka specifične poezije, hkrati moderne in kontroverzne v najbolj pozitivnem smislu. Specifičnost je v njeni itzvirnosti in prepoznavnosti, ki jo Jernej Kusterle natančno in živo razgrinja skozi pesmi kot režiser v gledališču, toni baladnega in mračnega so kritika naše hiperkibernetične družbe, v kateri je človek zgolj lutka, snov za "pajkvo omrežje" moderne tehnologije žičnih in brezžičnih komunikacij."iz mojih ust se rojevajo prisluhi in prividi", zapiše Jernej Kusterle. Zbirka se od prve do zadnje pesmi razvija in stopnjuje, geneza v finalnem delu postane univerzalna, od posamičnega seodpre v skupno, je hkrati intimna ter družbeno kritična, angažirana, zaskrbljena, v metaforičnem jeziku bogata....

pesniški zvezek. Avtorji Kusterle Jernej (avtor), Džamastagić Zina (ilustrator) Leto izdaje 2016 COBISS.SI-ID 285219584; Isbn 978-961-285-328- Jezik slovenski Št.

podrobneje predstavimo okoli 200 knjig, kar je sicer majhen del produkcije slovenskih založb, pa vendar izbor najboljšega in ... Zoran Pevec: "Motorji v prsih človeka" Jernej Kusterle: Tipkopisi: geneza: 1. pesniški zvezek (Kulturno-umetniški klub Artista, Jesenice 2016) Prva, na zunaj morda najvidnejša značilnost Kusterletove pesniške zbirke z naslovom Tipkopisi: geneza: 1.

POVEZANE KNJIGE