Samotna divja roža

Samotna divja roža - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
8,38 MB
IME DATOTEKE
Samotna divja roža.pdf
ISBN
3166150465637

OPIS

Friderik II. Celjski se je nesmrtno zaljubil v nižjo plemkinjo Veroniko, ona pa mu je ljubezen iskreno vračala. Da bi se v lepoti globoke ljubezni lahko združila za vse življenje, je poročeni Friderik domnevno umoril celo svojo ženo Elizabeto Frankopansko, Veroniki pa na Kočevskem postavil grad.Veliko usodnih podrobnosti pa je piscu kronike zaupal njegov oče Mihael, med drugim, kako je grof Herman II. zaprl lastnega sina, kako so Veroniki v Celju javno sodili in kako je Friderikov oče dal svojo snaho utopiti. In kako se je sploh odvijala najlepša in najbolj usodna ljubezen na naših tleh?

10.10.2016 Krajevna skupnost Jurklošter, Zavod Odon in Knjižnica Laško, izposojevališče Jurklošter, vabita Vas in Vaše prijatelje v SOBOTO, 15. oktobra 2016 ob 18.00 uri na prvo predstavitev knjige o najlepši ljubezenski zgodbi na naših tleh SAMOTNA DIVJA ... Samotna divja roža.

Celjski, Veronika Deseniška, Veronika Deseniška (Župančič), Veronika Deseniška (muzikal).. Celjski grofje.

POVEZANE KNJIGE