Les Goriciennes

Les Goriciennes - Darinka Kozinc | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darinka Kozinc
DIMENZIJA
7,72 MB
IME DATOTEKE
Les Goriciennes.pdf
ISBN
2660803712964

OPIS

Literarno branje predstavlja knjiga Les Goriciennes, ki jo je napisala Darinka Kozinc z občutljivim pristopom in tankočutnostjo. Pronicljivo je segla v svet preteklosti, v psihološko preizkušeni svet aleksandrink in v njihovo usodo, prepogosto prepojeno z neizbežnimi dvomi in težavami, pa tudi z zaznavnim hrepenenjem in upanjem v sončno prihodnost. Ob prepletanju njihovih usod pa je avtorica začutila tudi vznemirjenost današnjega mladega človeka, ki se pogostoma znajde v bivanjski stiski in z zagnanim iskanjem lastne poti stremi po izhodu iz utesnjujočega življenjskega prostora. Sama avtorica je poskrbela tudi za vinjete, ki zelo posrečeno obogatijo knjigo.

Ob prepletanju njihovih usod pa je ... »Les Goriciennes, Les Slaves, Les Slovenes« Alexandrian women in the collective memory of Slovenians This diploma thesis deals with the phenomenon of Alexandrian women in collective memory. Alexandrian women are women and girls from the Goriška region who emigrated to Egypt as wet-nurses, nannies and housekeeper to support their families Darinka Kozinc se v svojih knjigah vedno znova vrača v svet aleksandrink ali »les Goriciennes«, kot so jih imenovali v daljnem Egiptu, saj so prihajala iz Goriškega, še največ pa iz vipavskega konca.

Preberi več Les Goriciènnes, les Slaves ali ne nazadnje les Slovènes so le nekatera imena s katerimi so v Egiptu imenovali dekleta, ki so v poznem 19. stoletju in vse do srede 20.

POVEZANE KNJIGE