Jajčka vseh velikosti

Jajčka vseh velikosti - Dušan Dušek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Dušek
DIMENZIJA
11,23 MB
IME DATOTEKE
Jajčka vseh velikosti.pdf
ISBN
4111926611080

OPIS

Zgodbe Dušana Duška o otroštvu, v tej zbirki združene iz celotnega avtorjevega opusa, namenjenega odraslim in mladim, so kratkočasne zgodbe o bolj ali manj kratkohlačnem odraščanju, najstniškem zorenju in nabiranju življenjskih modrosti. Knjigo je prevedlo deset prevajalk pod mentorstvom Andreja Pleterskega.Prvoosebna pripoved nas popelje v dogajanje na slovaškem podeželju, kjer spoznamo pripovedovalčevo družino, malce posebno, a tako zelo podobno naši. Oče se pritožuje, ker se sinova nista vrgla po njem, in si zatiska oči z mislijo, da je hči njegova popolna kopija, mama pa hujša in hujša, a kar ne more shujšati, brat se zaradi kratkovidnosti namesto z nogometom brati s pticami ... Tu so še prijatelji, vedno pripravljeni na vse oslarije, in smešni stric, ki vidi na oni svet. Razgibano dogajanje začini Duškov slog, ki vsakdanje prigode in tudi resnejše teme, kot so prve ljubezni in z njimi povezana razočaranja, spolno dozorevanje ali stik s smrtjo, opisuje igrivo in lahkotno, nič kaj patetično Pridružimo se dogodivščinam glavnega junaka in drugih vaških pobalinov pri dirki s kolesom znamke Favorit ali celo s konji, zbiranju znamk ali pa kar (ne)navadnemu posedanju v drevesni krošnji in modrovanju o življenju. Duškova Jajčka vseh velikosti se berejo na dušek in poskrbijo, da se nemalokrat od srca nasmejimo.

Želimo pokazati, kako se kultura in družba prepletata, ter opominjati, kako klavrna bi bila naša življenja brez umetnosti. Znani smo po inovacijah in kakovosti svojih izdelkov, s široko ponudbo tehnologij tiskanja pa dobavljamo rešitve vseh velikosti, standardne ali po meri. Naša ponudba embalaže .

Že od mladih nog nas rade obsedajo skrivnosti, nerazložljivi pojavi, teorije zarote, zgodbe o skritih zakladih, izginulih ljudeh in podobno. Človek je po naravi pač radovedno bitje, prepričano, da je na svetu nekaj, kar mora odkriti, zato je tudi otroška želja po detektorju kovin, s katerim bomo odkrili ... Revija Mentor, Ljubljana, Slovenia.

POVEZANE KNJIGE