Inferno

Inferno - Eileen Myles | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eileen Myles
DIMENZIJA
3,90 MB
IME DATOTEKE
Inferno.pdf
ISBN
7800426675003

OPIS

Inferno je poetski roman in hkrati literarizirani, metafikcijski spomin na avtoričine začetke pesnjenja in iskanja svojega mesta v zdaj že mitskem umetniškem svetu New Yorka v sedemdesetih. ko so tam delovali in se družili mnogi, še neznani umetniki in/ali današnje rokovske zvezde, denimo, glasbenici Patti Smith in Debbie Harry ali pesnik James Tate.Eileen myles opisuje, kako je bilo razvijati se v samosvojo pesnico v tistem krasnem njujorškem peklu, če izviraš iz delavskega razreda in provincialnega katoliškega okolja v Bostonu, pa če si še ženska brez denarja, ki poleg veščine pisanja odkriva tudi svojo lezbično identiteto. Mlado dekle se brez prave izobrazbe in delovnih spossobnosti ter z nejasnim zavedanjem o pesniškem daru preseli v veliko mesto, ki jo med dvajsetletno drzno ali pa nevedno hojo po robovih skorajda prežveči in izpljune.Toda prvoosebna pripovedovalka črpa moč prav iz svoje obrobne pozicije in spominov na vse učitelje in učiteljice poezije ter sopotnike insopotnice na njujorški umetniški sceni, ki so jo naučili, kako se z besedo približati svetu, predvsem pa sami sebi. Myles intimne spomine inovativno prepleta z družbenokritičnimi komentarji in s filozofskimi premisleki o pomenu umetniškega ustvarjanja.

With Leigh McCloskey, Irene Miracle, Eleonora Giorgi, Daria Nicolodi. An American college student in Rome and his sister in New York investigate a series of killings in both locations where their resident addresses are the domain of two covens of witches. Subscribe to Funimation: https://bit.ly/33eI90cStart streaming anime subs and dubs: https://bit.ly/34iMA9I"Inferno (インフェルノ)" by Mrs.GREEN APPLEWatch Fire ... inferno is a full service advertising, public relations, design and digital marketing firm based in Memphis, Tennessee.

The Inferno describes Dante's journey through Hell, guided by the ancient Roman poet Virgil. In the poem, Hell is depicted as nine concentric circles of ... Inferno definition is - a place or a state that resembles or suggests hell; also : an intense fire : conflagration.

POVEZANE KNJIGE