Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma

Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma - Darko Suvin | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darko Suvin
DIMENZIJA
8,43 MB
IME DATOTEKE
Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma.pdf
ISBN
3995877168916

OPIS

Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina. V knjigi so zbrani nekateri njegovi najbolj znani in pogosto citirani spisi o Brechtu, in sicer od zgodnjih 60. in 70. let, ki so izšli v njegovi prelomni knjigi To Brecht and Beyond (1984), do najnovejših, ki jih je objavljal v knjigah Brecht Yearbook, New Left Review in drugje. V njih avtor razpravlja o pomembnih Brechtovih dramskih besedilih in ključnih pojmih iz njegovega teoretskega opusa, ki so imeli odločujoč vpliv na gibanja v svetovnem gledališču in dramatiki 20. stoletja. Vsa besedila je prevedla dr. Seta Knop, spremno besedo h knjigi pa je prispeval gledališki teoretik in predavatelj zgodovine gledališča na ljubljanski AGRFT dr. Aldo Milohnić.

Find books Aldo Milohnić. "O prometejski brechtologiji Darka Suvina," in D.

stoletja - Bertoltu Brechtu.Kot v predgovoru knjige poudari Aldo Milohnić, se ob vsej kakovosti Suvinovega ... Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma [Brecht's Creativity and the Horizon of Communism]. Eva Mahkovic reads the monography of Andrej Zavrl Christopher Marlowe, kanonični odpadnik [Christopher Marlowe, A Canonical Dissident] as a "valuable aide for a contemporary reading of Marlowe and his context in the Slovenian Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma - "Brecht's Works and the Horizon of Communism", Slovene edition of essays on Bertold Brecht, Ljubljana: MLG, 2016 Metamorphoses of Science Fiction: On the Poetics and History of a Literary Genre , Ralahine Classic, expanded edition, ed.

POVEZANE KNJIGE