Bojevanje

Bojevanje - R. G. Grant | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
R. G. Grant
DIMENZIJA
7,99 MB
IME DATOTEKE
Bojevanje.pdf
ISBN
4314338061163

OPIS

Vojskovanje je imelo ključni pomen za razvoj človeštva. Preživetje vsake civilizacije je bilo odvisno prav od njene usposobljenosti za vojskovanje, uspešne vojske pa so si pridobivale odločilno prednost z uvajanjem novih tehnologij. Brez poznavanja vojne preprosto ni mogoče razumeti nastanka sodobnega sveta. Ta bogato ilustrirana enciklopedija bojevanja predstavlja pravi obraz vojne: brez romantiziranja in poveličanja, z vojskovodji in generali, kakršni so zares bili, in skozi oči navadnega vojaka.Bitke, bojevniki, orožje in tehnologije so povezani v celovit pregled, ki zajema 5.000 let zgodovine in geografsko zaobseže ves svet.- podroben pregled bojevanja, vojskovanja in konfliktov — od davnih bitk (Mezopotamija) do sodobnih spopadov na Balkanu, v Afganistanu in Iraku ter vojne proti terorizmu- vojaške strategije in tehnike, tehnologija in orožje : od kopij, lokov in puščic do lasersko vodenih izstrelkov, od bojnih vozov do sodobnih brezpilotnih letal- bogato slikovno gradivo : ilustracije, fotografije, natančni zemljevidi in načrti vélikih bitk- pričevanja s frontnih črt , med katerimi so nekatera stara na tisoče letTa izjemna enciklopedija vam bo razkrila, zakaj se družbe morajo občasno spopasti in zakaj je bila vojna ena od gonilnih sil zgodovine. Ugotovili boste, da imajo izjemni generali brezčasne lastnosti . Učinek Džingiskanovih kolon hitro se premikajočih konjenikov je presenetljivo podoben učinku nemških oklepnikov, ki so se spomladi leta 1940 prebijali skozi Francijo.Kot kažejo načrti bitk v tej knjigi, so bile starodavne taktike obkolitve sovražnika enako učinkovite v času starega Rima kot v drugi svetovni vojni. Ko boste listali po knjigi, boste osupnili nad domiselnostjo, ki jo izvabi vojna.

Spoznajte pravi obraz bojevanja, vojn in spopadov - od davnih bitk do danes! od Mezopotamije do vojne proti terorizmu; pozicijsko bojevanje med rezultati iskanja na spletu. REZULTATI ISKANJA: pozicijsko bojevanje < > Gorsko bojevanje je v različnih delih opisano in predstavljeno, nisem pa zasledil sistematične analize pojava do prve svetovne vojne in med njo, zato sem na podlagi uvodnih izhodišč in možnosti kvalitetne ter celovite obdelave teme postavil dve temeljni hipotezi, ki ju bom preveril v zaključku dela: 1. Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje.

konvencionalno bojevanje; nekonvencionalno bojevanje; pehotno bojevanje; gorsko bojevanje; oklepno bojevanje; urbano bojevanje; puščavsko bojevanje Recenzija Bukla. Po enciklopedijah o 1.

POVEZANE KNJIGE