Terasirane pokrajine

Terasirane pokrajine - Drago Kladnik, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Kladnik, ... [et al.]
DIMENZIJA
11,89 MB
IME DATOTEKE
Terasirane pokrajine.pdf
ISBN
3963580316948

OPIS

Terasirane pokrajine, ki predstavljajo poseben kmetijski in ekološki sistem, so razporejene po celem svetu. Glede na njihove raznolike pojavne oblike lahko pravzaprav govorimo o raznovrstnih kmetijskih in ekoloških sistemih. V mnogih okoljih so v razvitih civilizacijah nastajale skozi dolga tisočletja. V njih se prepleta harmonično sožitje med človekom in naravo, marsikje se v njih zrcali tudi sožitje med ljudmi. Terasirane pokrajine so pokrajine s posebno vrednostjo, v katerih se zrcali kreativnost človeka in njegova sposobnost prilagajanja naravnim razmeram. Njihove kmetijske terase na eni strani zagotavljajo hrano za preživetje, na drugi pa imajo neprecenljivo znanstveno, kulturno, zgodovinsko, ekološko, estetsko, celo psihološko, filozofsko in religiozno vrednost.

Terkenli, Margherita Cisani & Benedetta Castiglioni: Is There a Future Terasirane pokrajine južne Italije: primerjalna analiza med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo Terraced Landscapes in Southern Italy: Comparative Analyisis between the Past, Present and Future. Theano S.

Zagotavljajo hrano, imajo pa tudi neprecenljivo znanstveno, kulturno, zgodovinsko, ekološko, estetsko, celo psihološko, filozofsko in religiozno vrednost. So svojstven kmetijski in ekološki sistem po celem svetu. Predstavitev briške terasirane pokrajine, pomena ohranjanja in razširjanja starih sadnih sort in značilnosti sadovnjaka v sklopu obiska predstavnikov Ministrstva za kulturo, Zavoda za varstvo ... Kultura: Terasirane pokrajine Korak naprej: Hydromedia TM Projekti: Upravna zgradba AET, Krožišča kot javni prostor, Vrtnica Vierschacha, UHPC za arhitekturno delavnico Preberi ta izvod> LC Tim #9, 2017/2018 Odkrivamo: Ovire, del vsakdana Kultura: Bogdan Bogdanović - homo universalis dvajsetega stoletja ranimi pobo~ji svojevrstno kulturno pokrajino.

POVEZANE KNJIGE