Temni paradiž

Temni paradiž - Rosa Liksom | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rosa Liksom
DIMENZIJA
9,20 MB
IME DATOTEKE
Temni paradiž.pdf
ISBN
2544690214874

OPIS

Zgodbe v zbirki Temni paradiž (1989) finske avtorice Rose Liksom običajno obsegajo le stran ali dve, a so izredno intenzivne. Med pripovedovalci se poleg obrobnežev iz urbanih okolij pogosto znajdejo podeželski posebneži. Nastopajo med drugim s čistočo obsedeni mladenič, ki noče zapustiti stanovanja, ženska, ki se ureja za svojo smrt, vdova, ki je ubila moža dva tedna po poroki …Ob vsebinski radikalnosti zgodbe odlikuje poseben črni humor in drzna raba jezika, kar daje njenemu pisanju dodatno avtentičnost.

To je prostor, kjer se odločiš, da ne boš imel otrok in kjer ti žalosti in obupu v ksiht lahko upor zaneti le še mali ščepec ciničnega črnega humorja, ki ti je ostal. Rosa Liksom, Temni paradiž. Objavljeno dne četrtek, 4.

Temni paradiž nam na nekaj več kot stotih straneh naniza skoraj pol toliko posebnežev, ki nam na pičlih dveh do treh straneh zaupajo zgodbo svojega življenja. Temni paradiž je seveda, vsaj spočetka, čudovito in intenzivno branje, res pa je tudi, da je zgodb veliko preveč, da bi avtorici uspelo zadržati prvotni dober vtis. Rosa Liksom: Temni paradiž.

POVEZANE KNJIGE