Radost ljubezni

Radost ljubezni - papež Frančišek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
papež Frančišek
DIMENZIJA
11,6 MB
IME DATOTEKE
Radost ljubezni.pdf
ISBN
5709747353727

OPIS

Ta spodbuda ima v kontekstu jubilejnega leta usmiljenja poseben pomen. Prvič zato, ker jo razumem kot spodbudo krščanskim družinam, da ovrednotijo zakon in družino ter vzdržujejo močno in neomejeno ljubezen do vrednot, kot so velikodušnost, zaveza, zvestoba in potrpežljivost. Drugič zato, ker skuša spodbuditi vse, da bi bili znamenje usmiljenja in bližine tam, kjer se družinsko življenje ne uresničuje v polnosti ali se ne razvija v miru in veselju.

Gre za 50-minutni dokumentarni film, ki govori o težkih bivanjskih vprašanjih in iskanju luči ter o tem, kako je življenje v družini kljub težavam in preizkušnjam lahko lepo in izpolnjujoče. Radost ljubezni 12,00 € Tematika 50. jubilejnih Nikodemovih večerov, ki so potekali na Teološki fakulteti v Ljubljani, temelji na posinodalni apostolski spodbudi Amoris Laetitia (Radost ljubezni). S posinodalno apostolsko spodbudo z naslovom Radost ljubezni je papež Frančišek sprožil vrsto razprav o zakonski zvezi in družini.

Besedila, ki so neizčrpen vir spodbud za življenje zakona in družine, smo kar dve leti obravnavali v radijskih Družinskih katehezah. Bogastvo spodbude Radost ljubezni 08.04.2018, 09:35 Marjana Debevec Marjana Debevec. Na današnji dan pred dvema letoma je izšla apostolska spodbuda papeža Frančiška Radost ljubezni, ki je v tem času dvignila že kar nekaj prahu.

POVEZANE KNJIGE