Pot, resnica in življenje

Pot, resnica in življenje - Janez Zupet | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Zupet
DIMENZIJA
6,38 MB
IME DATOTEKE
Pot, resnica in življenje.pdf
ISBN
6954188586142

OPIS

In memoriam Janez Zupet (1944-2016)Pot, resnica in življenje je zbirka nagovorov za vse nedelje in praznike v sklopu let A, B in C, v dodatku pa je še 10 priložnostnih nagovorov za posebne nedelje v letu. Zbirka je sad mojega dolgoletnega poglabljanja v Sveto pismo in več kot 40-letne oznanjevalne prakse. Ne domišljam si, da sem se do vseh misli, idej in podatkov v tej knjigi dokopal sam; eno pa lahko rečem: da je vse šlo skoz mojo zavest, pamet in srce in tako postalo sestavni del moje »karizme« oznanjevanja neizčrpnega Božjega razodetja.Knjiga je namenjena bratom duhovnikom, zlasti tistim, ki so zasuti s pastoralnim delom in nimajo vselej časa za temeljito pripravo na nedeljsko homilijo. Vesel bom, če jim bo pričujoča zbirka kdaj v pomoč. Po drugi strani pa je namenjena prizadevnim krščanskim laikom, ki so željni zdrave duhovne hrane in zato radi segajo po njej. Nenazadnje utegne knjiga zanimati tudi resne in iskrene iskalce resnice in globljega življenjskega smisla. Svetopisemska modrost je namreč nepresežna.

Če ste spoznali mene, boste spoznali tudi mojega Očeta. Od zdaj ga poznate in videli ste ga.‹ Filip mu je rekel: ›Gospod, pokaži nam Očeta in zadosti nam bo.‹ Jezus mu je dejal: ›Filip, toliko časa sem med vami in me nisi spoznal? Jezus je pot, resnica in življenje.

Živeli smo organiziran kaos kjer smo zahtevali prostor zase in branili svoj položaj. Vedno smo doživljali tudi manjše drame in živeli na polno.

POVEZANE KNJIGE