Muminočkovi spomini

Muminočkovi spomini - Tove Jansson | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tove Jansson
DIMENZIJA
9,44 MB
IME DATOTEKE
Muminočkovi spomini.pdf
ISBN
9594732294335

OPIS

Serija o dogodivščinah mumintrolov in njihovih gostov finske pisateljice in slikarke Tove Jansson velja za eno temeljnih del svetovnega mladinskega leposlovja. Predlani je ob stoti obletnici rojstva Tove Jansson izšla knjiga Komet prihaja, lani je izšla njena prva knjiga Mumintrolčki in velika povodenj (v švedščini izšla leta 1945), letos pa bomo brali Muminočkove spomine (knjiga je prvič izšla leta 1950, prenovljena izdaja pa leta1968.). Muminočka je napisal svojo neverjetno in osupljivo avtobiografijo – svojo zgodbo pripoveduje Mumintrolu in njegovim prijateljem. Mumini so prisrčna pravljična bitja, nekakšni trolčki. Na prvi pogled so videti kot pomanjšani nilski konji, z belimi krznenimi kožuščki, velikimi gobčki in repi, ki imajo na koncu čopek. Kljub temu da so mumini stari že več kot sedemdeset let, so še vedno očarljivi in se znajo prikupiti tudi današnjim otrokom.

auer, J.: GROZNOVILA V HUDI HOSTI (gozdovi, vile ... jansson tove muminoČkovi spomini dm021 johnson pete pasja mora dp002 muck desa blazno resno o Šoli db003 parr maria tonja iz hudega brega dt006 pikalo matjaŢ luŢa dl008 seliŠkar tone bratovŠČina sinjega galeba db002 sivec ivan dolenjska naveza dd007 spyri johanna heidi dh005 ... Tove Jansson: serija o Muminih (Čarodejev klobuk, Zima v Mumindolu, Komet prihaja, Mumintrolčki in velika povodenj, Muminočkovi spomini, Muminočka in morje, November v Mumindolu; Mladinska knjiga, prev. Nada Grošelj) Priljubljena finska pisateljica in slikarka Tove Jansson je v slovenskem prevodu dobila še eno svojo knjigo - Muminočkovi spomini.

Muzej nedolžnosti. Muzej nedolžnosti / Orhan Pamuk ; prevedli Erna Pačnik in Katja Zakrajšek.

POVEZANE KNJIGE