Jakec in breskev velikanka

Jakec in breskev velikanka - Roald Dahl | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roald Dahl
DIMENZIJA
9,10 MB
IME DATOTEKE
Jakec in breskev velikanka.pdf
ISBN
3075183054706

OPIS

Jakec je sirota in živi z zlobnima tetama Cvek in Cmok. Zanju gara kot črna živina. Nekega dne pa sreča starčka v zeleni obleki, ki mu podari majhne krokodilje jezike s posebno magično močjo. Po nesreči se Jakcu razsujejo po tleh in v bližini stare breskve poniknejo v tla. Naslednjega dne je tam ogromna breskev velikanka; v njej prebivajo nenavadna bitja in Jakec se z njimi odpravi na razburljivo avanturo ... Knjigo krasijo ilustracije Quentina Blakea, Milan Dekleva pa je opravil izjemno prevajalsko delo in mladinsko klasiko znova približal bralcem.

Naslednje jutro tam zraste breskev velikanka, velikanske pa so tudi vse žuželke ob njej. Jakec in breskev velikanka; Dvorana je razdeljena na dva dela: na enem sta po dva sedeža skupaj in je namenjen članom istega gospodinjstva (mogoč je le hkraten nakup dveh vstopnic), na drugem delu pa so le posamezni sedeži (nakup ene vstopnice). Prosimo, da to upoštevate pri izbiri sedežev. Jakec, ki nima nikogar, je zapuščen in osamljen.

Avtorji Dahl Roald (avtor), Dekleva Milan (prevajalec), Blake Quentin (ilustrator) Leto izdaje 2010 COBISS.SI-ID 248318720; Jezik slovenski Št. Strani 206 Format 19 cm Izdaja tiskana Zbirka Zbirka Žepnice ... Prikazovanje prispevkov po oznaki: Jakec in breskev velikanka Oder / Pravljična odrska zgodba o prijateljstvu in pogumu / Pravljična odrska zgodba o prijateljstvu in pogumu V Slovenskem ljudskem gledališču v Celju so uprizorili predstavo za otroke z naslovom Jakec in breskev velikanka, ki jo je napisal priljubljeni britanski pisatelj Roald Dahl.

POVEZANE KNJIGE