Grad in čas

Grad in čas - Vinko Bandelj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Bandelj
DIMENZIJA
6,42 MB
IME DATOTEKE
Grad in čas.pdf
ISBN
6734288624498

OPIS

Nekoč je stal grad. Na griču, ki se je dvigal med drugimi griči, poraščenimi z gozdovi, nekaterimi višjimi, drugimi nižjimi, na skalnatem pomolu, ki je kronal grič, je stal grad. S trdnimi zidovi je molel nad skalami iznad bukovega in smrekovega gozda. Oklepala sta ga vsak s svoje strani. Smrekov z osojne, kjer pobočje strmo pada v grapo. Na dnu si hudournik kleše oglato pot. Bukov s prisojne, kjer grič obotavljajoče prehaja v poraščeni valoviti svet, ki se razteza neskončno kam. Nekoč je stal grad, v gradu je bil stolp, v stolpu je bila kamrica, v kamrici pa zaklad. A ni zaklad junak te povesti, marveč grad. Nekoč je stal grad.

V kolikor se bodo … Odpiralni čas ZIMSKI ČAS (november—februar) od torka do sobote: 8.00—16.00; nedelje in prazniki: 13.00—16.00 ; POMLADNI IN JESENSKI ČAS (marec—maj in september—oktober) Grad Vinica se nahaja v Beli krajini, poimenovani po čudovitih belih brezah. Poznana je po unikatni kulturni dediščini, ki se vsako leto obuja na številnih folklornih dogodkih.

Vaše brbončice razvajamo tudi z mesnimi, zelenjavnimi, ribjimi jedmi, testeninami, njoki in še veliko več se najde. Naša Romantični grad Snežnik na Notranjskem je eden od dveh v Sloveniji z ohranjenimi avtentičnimi interjerji iz druge polovice 19.

POVEZANE KNJIGE