Downov sindrom

Downov sindrom - Cliff Cunningham | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cliff Cunningham
DIMENZIJA
4,77 MB
IME DATOTEKE
Downov sindrom.pdf
ISBN
1754096991199

OPIS

Cliff Cunningham opisuje zgodnje odzive in občutke, ki jih imajo starši in skrbniki, kako se družina prilagodi in kako zmore prenesti diagnozo o Downovem sindromu. Raziskuje čustveni, motorični in socialni razvoj otrok z Downovim sindromom, od otroštva in tja do obdobja odraslosti.Avtor na sočuten in razumevajoč način odgovarja na vprašanja, ki si jih zastavijo vsi, ki pridejo v stik z otroci z Downovim sindromom glede vzrokov, značilnosti in diagnoze sindroma, kar jim omogoča, da za prihodnost otrok in njih samih sprejmejo najboljše odločitve.Priročnik prinaša koristne informacije tudi učiteljem in vzgojiteljem, ki se pri svojem vsakdanjem delu srečujejo z otroki z motnjo v duševnem razvoju.»Veselim se dneva, ko bodo lahko mami in očetu zagotovili, da ne bosta dobila dojenčka z motnjo v razvoju. Nisem pa prepričan, da bo ta dan koristil naši družbi kot celoti. Tisti člani naše družbe, ki imajo motnjo v razvoju, predstavljajo neprestan izziv družbi. Omogočajo nam, da se vprašamo ali podvomimo o naših vrednotah, preizkušajo naše sočutje in nas spomnijo, da le ni vse v sposobnosti.« Cliff Cunningham

Page TransparencySee More. Facebook is showing information to help you better understand the purpose of a Page. Spoznal sem, da so ljudje v Evropi, ki imajo Downov sindrom izjemno dobro socializirani, da lahko samostojno živijo in delajo,"je še dejal Evgenij in dodal: "To spoznanje je spremenilo moj pogled na vso situacijo.

SIMPTOMI. Downov sindrom je imenovan tudi trisomija 21 (zaradi dodatnega kromosoma 21) ali tudi mongoloidnost (zaradi potez, ki spominjajo na obraz, značilen za mongolsko raso, predvsem ''azijske'' oblike oči) in ima za posledico posebne telesne in umske značilnosti - številne telesne anomalije in določeno stopnjo duševne zaostalosti, različno od primera do primera. Zato Downov sindrom imenujemo tudi trisomija 21. Tako stanje kromosomov upočasnjuje telesni in duševni razvoj.

POVEZANE KNJIGE