Dom brez odpadkov

Dom brez odpadkov - Bea Johnson | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Bea Johnson
Dom brez odpadkov.pdf

Globalno gibanje Zero Waste (brez odpadkov) je nastalo iz ideje, da bi pri ravnanju z viri morali posnemati naravo, kjer vsi odpadni materiali postanejo surovina za nekaj ali nekoga drugega. V Evropi to gibanje predstavlja glas skoraj sedmih milijonov njenih prebivalcev.Okoljski problemi so v veliki meri nastali kot seštevek majhnih vsakdanjih odločitev. In prav tu se skriva tudi rešitev. Družbenih problemov namesto nas ne more rešiti tehnologija, za rešitev je potrebna sprememba na družbeni ravni. Sprememba od spodaj navzgor, sprememba naših drobnih vsakdanjih odločitev. Ko nas bo vedno več razmišljalo in živelo drugače, se bo moral spremeniti tudi odnos podjetij in politike.Začnemo lahko doma – s preprostimi razmisleki o tem, kaj potrebujemo, kako to kupimo, popravimo ali si izmenjamo ter kako zagotoviti, da bodo odpadni materiali koristno porabljeni.Odgovore na podobna vprašanja ponuja ta knjiga, za katero upamo, da bo navdih vsem, ki verjamete v svet brez odpadkov.Društvo Ekologi brez meja, nacionalna Zero Waste organizacija za Slovenijo

Pred dnevi je predsednica društva Ekologi brez meja, okoljevarstvenica Urša Zgojznik, dobila nagrado za Slovenko leta, in sicer po izboru bralcev revije Jana, kar je dodatno priznanje za društvo.. O plastiki, odpadkih v gospodinjstvu in projektih društva smo spregovorili s ... 1.

Če želimo, da deluje dolgoročno, ga moramo oblikovati tako, da bo deloval in bo v skladu z realnostjo. Glavno vodilo pri tem je: zavrni, česar ne potrebuješ, zmanjšaj uporabo tistega, kar potrebuješ, stvari ponovno uporabi, odpadke ločeno zbiraj in jih kompostiraj«, pove Katja. Dantesmile izdelki so ekološki, naravni, veganski in za ponovno uporabo.