Brcanje lune

Brcanje lune - Roy Berocay | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roy Berocay
DIMENZIJA
12,52 MB
IME DATOTEKE
Brcanje lune.pdf
ISBN
2613777390919

OPIS

V romanu Brcanje lune je glavna junakinja devetletna Sara, ki si bolj kot karkoli želi postati – nogometašica.Da bi se ji velika želja uresničila, mora, kljub podpori prijateljev, Gabra in Danija, premagati številne ovire doma in med vrstniki. Bo Sara klonila, kot je nekoč njena mama, ki si je kot otrok želela postati balerina?V romanu se na privlačen način prepletajo številne niti: nogo met, za ljubljenost, astronomija, sodoben način življenja, nasilje, razvajenost, sile narave (suša, nevihta, prihod pomladi), zgodovina (Kolum bovo odkritje Amerike) in cela gora domišljije.Zgodba nam predstavi še povsem neznan svet urugvajskih otrok, ki je v marsičem podoben našemu, pa tudi zelo drugačen, mogoče zato, ker je življenje na tem koncu sveta bolj umirjeno, bliže naravnemu ritmu in sreči, ki jo prinašajo vsakdanje stvari.O avtorju romana Brcanje lune:Roman je dobitnik ugledne urugvajske nagrade za literaturo El premio Bartolomé Hidalgo.Roy Berocay (1955, Montevideo) je večkrat nagrajeni urugvaj ski pisa telj. Kar štirikrat je prejel ugledno nagrado El premio Bartolomé Hidalgo. Njegove knjige izhajajo v Argentini, Braziliji, Mehiki, Kolumbiji, Boliviji, Peruju in Venezueli, zdaj prvič tudi v Sloveniji.

Da bi se ji velika želja uresničila, mora, kljub podpori prijateljev, Gabra in Danija, premagati številne ovire doma in med vrstniki. Pravzaprav je oblika Lune bolj podobna jajcu kot idealnemu elipsoidu, pri čemer je izbočeni del vedno obrnjen proti Zemlji. Če namreč izbočina ne bi vedno kazala proti Zemlji, bi na Luno deloval navor zaradi gravitacijskega privlaka Zemlje, ki bi silil Luno nazaj v sedanjo lego (v primeru prehitrega vrtenja bi pač upočasnjeval to vrtenje). Brcanje lune.

V maju bo namreč minilo natanko 60 let, odkar so prvič podelili bralne značke. 6. Roy Berocay Brcanje lune P - resničnost 7.

POVEZANE KNJIGE