Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih

Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih - Mathias Enard | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mathias Enard
DIMENZIJA
11,15 MB
IME DATOTEKE
Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih.pdf
ISBN
5785525000949

OPIS

"Noč se ne dotika dneva. V njem zgori. Ob zarji gre na grmado. In z njo njeni ljudje, pijanci, pesniki, ljubimci. Smo ljudstvo zavrženih, obsojenih na smrt. Ne poznam te. Poznam tvojega turškega prijatelja; on je naš. Polagoma izginja s sveta, senca in njena čudesa ga požirajo; bratje smo. Ne vem, katera bolečina ali kateri užitek ga je prignal k nam, k zvezdnemu prahu, morda opij, morda vino, morda ljubezen; morda pa kakšna nedognana rana v duši, dobro skrita v kotičkih spomina." Izpod peresa avtorja, nagrajenega s prestižno francosko nagrado Goncourt

Prevaja iz perzijskega in arabskega jezika ter sodeluje v uredništvih kulturnih ... Tako je tudi v njegovem kratkem romanu Pripoveduj jim o bitkah, kraljih in slonih iz leta 2010, ki ima za osrednjega junaka slikarja in kiparja Michelangela. Tega na začetku 16.

Roman Cona je izšel v zbirki Roman pri založbi Mladinska knjiga. ter z razmišljanji o pisateljih in pisateljevanju . .

POVEZANE KNJIGE