Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih

Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih - Mathias Enard | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Mathias Enard
Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih.pdf
2443349206191

"Noč se ne dotika dneva. V njem zgori. Ob zarji gre na grmado. In z njo njeni ljudje, pijanci, pesniki, ljubimci. Smo ljudstvo zavrženih, obsojenih na smrt. Ne poznam te. Poznam tvojega turškega prijatelja; on je naš. Polagoma izginja s sveta, senca in njena čudesa ga požirajo; bratje smo. Ne vem, katera bolečina ali kateri užitek ga je prignal k nam, k zvezdnemu prahu, morda opij, morda vino, morda ljubezen; morda pa kakšna nedognana rana v duši, dobro skrita v kotičkih spomina." Izpod peresa avtorja, nagrajenega s prestižno francosko nagrado Goncourt

Prevod: Živa Čebulj Zbirka: Besede Žanr: zgodovinski roman ... Mathias Enard: Pripoveduj jim o bitkah, kraljih in slonih eBesede, Ljubljana 2016, prevod: Živa Čebulj, 11,95 € P + + + + Če ima avtor dobro idejo, se roman izpiše kar sam. Zakup člankov.

Na letošnjem literarnem festivalu Fabula je bil med osrednjimi gosti tudi priznani francoski pisatelj Mathias Enard (1972), ki ga v slovenščini že poznamo po zgodovinskoumetnostnem romanu Pripoveduj jim o bitkah, kraljih in slonih.Zdaj sta izšla še njegov kratki roman Alkohol in nostalgija, zmodeliran po radijski igri, ter Kompas, remek delo, za katero je Enard leta 2015 ... Mathias Enard: Parle-leur de batailles, de rois et d'éléphants. 2010.