Pikov fant

Pikov fant - Joyce Carol Oates | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Joyce Carol Oates
DIMENZIJA
3,33 MB
IME DATOTEKE
Pikov fant.pdf
ISBN
6003807489522

OPIS

Pikov fant (2015) je v prvi osebi pisana psihokriminalka o uspešnem in uglednem avtorju »spodobnih« kriminalk Andrewu J. Rushu (»Stephenu Kingu za džentelmene«), ki ima urejeno življenje z ljubečo ženo in tremi odraslimi otroki, a obenem mračno skrivnost: pod psevdonimom Pikov fant piše in izdaja tudi zelo drugačne, krute, nasilne, sadistične romane. Ko hči po naključju najde eno teh knjig in začne spraševati, kdo je v resnici njen avtor, in ko ga istočasno neznana ženska obtoži plagiatorstva, se znajde v hudi stiski in njegov drugi jaz počasi prevlada nad ljubeznivim in umirjenim Andrewom, ki nenadoma nima več nikakršnega vpliva na dogajanje …Napeta, z veščo roko zapletena in razpletena zgodba je poleg avtoričinih zvestih bralcev pritegnila in navdušila tudi marsikoga, ki se njenih obsežnejših romanov doslej ni lotil.

pog., v medmetni rabi izraža a) navdušenost, priznanje: fant, kako pojejo; fant, medalja mu ne uide b) nejevoljo, jezo: fant, si sitna; fant, sem ga polomil ekspr. to je fant od fare v vseh pogledih dober človek; postaven, lep moški; ekspr. Pikov fant je njeno novejše delo, v originalu je knjiga izšla leta 2015, v slovenskem prevodu že leto pozneje.

Gre za psihološko kriminalko: slavni pisatelj priljubljenih kriminalk piše skrivaj in pod psevdonimom Pikov fant vzporedno tudi okrutne, bizarne in neokusne kriminalne zgodbe; s pozivom na sodišče se vzpostavi povezava med njim ... Oct 21, 2020 - Pikov fant je psihološki triler, v katerem je z nekaj tankimi, plesnivimi plastmi prekrita norija, ki jezno in polna intimnih zamer brbota tik pod površjem. Ameriško pisateljico Joyce Carol Oates v slovenščini prebiramo z nekoliko zaostanka, v zadnjem letu pa sta pri Modrijanu izšla kar dva prevoda njenih del: poleg novele Črna voda tudi roman Pikov fant. Protagonist in pripovedovalec slednjega je uspešni karizmatični pisatelj kriminalnih romanov Andrew J.

POVEZANE KNJIGE