Matilda

Matilda - Roald Dahl | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roald Dahl
DIMENZIJA
4,93 MB
IME DATOTEKE
Matilda.pdf
ISBN
4399100241559

OPIS

Ena največjih Dahlovih uspešnic! V Matildi so združene vse lastnosti, ki si jih želijo imeti vsi otroci: pamet, nadnaravna moč in ... čudežna otroška nagajivost!Matilda je rahločutna in bistroumna deklica, izjemno rada in hitro se uči. Njeno nadarjenost opazi mlada in ljubezniva učiteljica Medica, njeni starši pa ne. Še več, ne cenijo je. Matildo silijo, da gleda televizijo, in jo odganjajo od ljubih knjig, oštevajo jo, da je neumna in zabita. Matilda ima vsega dovolj in se sklene maščevati staršem in grozni ravnateljici Volovškarici.Roald Dahl je bil vohun, odličen pilot bojnega letala, zgodovinar, ki se je spoznal na čokolado, in izumitelj medicinskih pripomočkov. Je tudi avtor knjig Čarli in tovarna čokolade, Matilda, VDV in mnogih drugih izvrstnih zgodb. Ostaja najboljši otroški pisatelj na svetu.

This film adaptation of a Roald Dahl work tells the story of Matilda Wormwood, a gifted girl forced to put up with a crude, distant father and mother. Matilda is a 1996 American fantasy comedy film co-produced and directed by Danny DeVito, from a screenplay written by Nicholas Kazan and Robin Swicord.Based on Roald Dahl's 1988 novel of the same name, the film stars Mara Wilson as the title character with DeVito (who also served a dual role as the narrator), Rhea Perlman, Embeth Davidtz and Pam Ferris in supporting roles. Matilda Wormwood is only five years old, but she is a genius. Unfortunately her parents are too stupid to even notice.

Matilda je nenavadno dekle s posebnimi sposobnostmi. Prepusti se domišljiji in napiši vsaj tri nenavadne, izredne sposobnosti, ki bi si jih želel/a imeti ti? Razloži kako, kdaj oziroma zakaj bi jih uporabil/a? 2.

POVEZANE KNJIGE