Liberalizem, fašizem, neoliberalizem

Liberalizem, fašizem, neoliberalizem - Tomaž Mastnak | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Mastnak
DIMENZIJA
3,92 MB
IME DATOTEKE
Liberalizem, fašizem, neoliberalizem.pdf
ISBN
3409371086343

OPIS

Finančna in gospodarska kriza, iz katere niti po šestih letih ni videti pravega izhoda, globoko spreminja svetovno, evropsko in tudi slovensko politiko. Te spremembe je pogosto težko opaziti, še teže pa razumeti, kar je učinek dveh nasprotnih načinov njihovega uveljavljanja: na eni strani gre za metodo šoka, na drugi pa za komaj vidne minimalne, a nenehne, premike. Avtor, ki je te spremembe doma in po svetu analiziral in interpretiral v rednih časopisnih kolumnah, se v pričujoči knjigi ukvarja predvsem z eno od njih, a morda najbolj zloveščo: z naraščanjem fašizma. Deloma gre pri tem za zavestno navezovanje na historični fašizem in deloma za reagiranje na nove zgodovinske konstelacije, ki spontano reproducirajo temeljno logiko preteklih fašističnih politik. Odlika te knjige je, da se avtor, ki je zgodovinar evropske politične misli, v svojih analizah opira na tradicije politične misli in jih aktualizira, obenem pa je dobro informiran o političnih dogajanjih pri nas in po svetu.

LAHKO REČEMO, DA SO NEKATERI ZAINTERERSIRANI ZA ČIM VEČJE KRIZE, SAJ POTEM LJUDJE LAŽJE IZBEREMO SEKIRICO - AGRESIJO ZA UREJANJE Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si. Tomaž Mastnak, Liberalizem, fašizem, neoliberalizem : Založba /*cf, Ljubljana 2016, 185 strani, 16,00 EUR (ISBN 978-961-257-071-2) Piškotke uporabljamo, da uporabnikom zagotavljamo najboljše brskanje po naši spletni strani.

Liberalizem je brez vsakega dvoma splošna družbenopolitična ideologija, ki še dolgo ne bo presežena. Njegov končni cilj je demokratična država in prav taka družba, ki pokriva prav vse pore družbe.

POVEZANE KNJIGE