Ko dih postane zrak

Ko dih postane zrak - Paul Kalanithi | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Kalanithi
DIMENZIJA
5,24 MB
IME DATOTEKE
Ko dih postane zrak.pdf
ISBN
5979669563022

OPIS

Paul Kalanithi je bil star šestintrideset let in tik pred zaključkom desetletnega usposabljanja za nevrokirurga, ko so mu odkrili pljučnega raka. En dan je bil zdravnik, ki je zdravil umirajoče, naslednji dan pacient, ki se bori za življenje. In s tem je, kot bi trenil, izpuhtela tudi prihodnost, na pragu katere sta z ženo stala. Ko dih postane zrak je kronika Kalanithijeve preobrazbe iz naivnega študenta medicine prek uspešnega nevrokirurga do pacienta in mladega očka, ki se sooča z lastno smrtnostjo.Kaj dela življenje vredno pred obličjem smrti? Kaj narediš, ko se prihodnost, nič več lestvica do tvojih ciljev, splošči v stalno sedanjost? Kaj pomeni imeti otroka, skrbeti za novo življenje, medtem ko se drugo poslavlja?Ko dih postane zrak je nepozabno razmišljanje o izzivu soočanja s smrtjo in odnosu med zdravnikom in pacientom izpod peresa stilsko dovršenega avtorja, ki je bil oboje.

Kalanithi, nevrokirurg na univerzi Stanford, je pri 36 letih zbolel za rakom na pljučih 4. stopnje.

Ganljiv in skrbno premišljen zapis o družini, medicini in ... Readers' questions about Ko dih postane zrak. 45 questions answered. Spalna apneja: ko ponoči zastane dih Spalno apnejo spremljata glasno smrčanje in pogosti zastoji diha, zato je ne gre jemati zlahka.

POVEZANE KNJIGE