Dva milijona smo jih pospravili

Dva milijona smo jih pospravili - Johannes Sachslehner | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Johannes Sachslehner
DIMENZIJA
9,21 MB
IME DATOTEKE
Dva milijona smo jih pospravili.pdf
ISBN
8953813653997

OPIS

Odmevna knjiga o Odilu Globočniku, SS-ovcu slovenskih korenin, ki je bil med drugo svetovno vojno odgovoren za milijone življenj. Življenje in osebnost snovalca, graditelja in vodje številnih taborišč smrti, izumitelja plinskih celic.V monografiji uglednega dunajskega zgodovinarja, z dejstvi, prvič dostopnimi Slovencem, preberite, kako se je že kot mladi idealist zapisal nacizmu in nato postal eden najhujših rabljev v Tretjem rajhu. Na Poljskem je bil odgovoren za več kot 1.500.000 žrtev v taboriščih, kot vodja tržaške Rižarne pa je imel na vesti na tisoče življenj – tudi številnih Slovencev.

Enako je bilo v času drugega vala. Novembra je šlo za plače 29,2 milijona evrov, decembra pa rekordnih 32,3 milijona evrov. Minister Janez Cigler Kralj v Tarči: "Moja ekipa na ministrstvu je uspela pridobiti dva milijona evrov evropskih sredstev in jih razdeliti različnim nevladnim organizacijam" Na zadnjo oddajo Tarča so padli mešani odzivi. Gre za količine cepiv, ki smo jih naročili in so bila potrjena ter jih bomo dobili na podlagi pogodbenega razmerja.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Sachslehner, Johannes (avtor) Rendla, Stanka (prevajalec) Vir.

POVEZANE KNJIGE