Sopotniki

Sopotniki - Srečko Čož | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Srečko Čož
DIMENZIJA
5,51 MB
IME DATOTEKE
Sopotniki.pdf
ISBN
8159495453951

OPIS

Osvajamo lahko z mečem ali z besedami. In Srečko Čož je mojster pisane besede. V njegovih pesmih se na videz preproste rime prepletajo v literarne mojstrovine, kjer glavni junak - on - riše vsakdanja dogajanja, ljubezenske pripetljaje, socialne tematike in še in še v kohezijsko celoto, na mestih nadgrajeno s postmodernistično miselnostjo in hkrati klasično preprostostjo. In ko je v pesmi prebrana zadnja vrstica, ko se bralec ustavi, zadiha in pomisli na prebrano, spozna: "V pesmi sem jaz!" Zato je logično, da poglavja nosijo naslove Ona, Mi, Ti ... A nad njimi, med njimi, njihov stvarnik in sočasno njihov sluga, je Jaz. Avtor in bralec hkrati. Zato je četrta pesniška zbirka Srečka Čoža Sopotniki svojevrsten literaren dosežek, ki hkrati orisuje razmere današnjega časa skozi svoje občutke kot tudi razdaja svoje srce in najglobje, morda že skoraj preveč skrivnostne, misli na dostojen, spet drugič pa na igriv, razposajen, mladostniški način, česar so bili skozi zgodovino sposobni le največji ustvarjalci. Sopotniki bodo v kulturnih krogih zagotovo še sredstvo številnih razprav, saj odpirajo teme, ki kar kličejo po razčlenjevanju. Če jih bodo le znali naši (samooklicani) kulturni kritiki prav presoditi in tudi uporabiti ...Marjanca Scheicher, založnica

Vozniki za volanom občinskega vozila, ki smo ga določili za ta namen, bodo prostovoljci, storitev bo koordiniral Zavod Sopotniki, uporabniki ... Občina Zagorje ob Savi je nameravala ta mesec začeti izvajati projekt brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki, vendar ga je zaradi epidemije z novim koronavirusom prestavila na april. Poleg prevoza bodo starostnikom nudili tudi druženje ob vožnji in pomoč pri opravkih, so sporočili z občine. V občini Kočevje smo s 1.

Ta skozi povečevalno steklo uprizarja mikroorganizme kot zametke novega življenja. Celotna novica je dostopna le naročnikom.

POVEZANE KNJIGE